Cazul Simona Halep – ANAD a participat în calitate de observator la audieri

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) anunţă că, în contextul procesului de gestionare a cazului Simonei Halep, a participat la şedinţele desfăşurate în zilele de 28 şi 29 iunie, în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).

“ANAD are o prezenţă neutră şi obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internaţional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions”, se arată într-un comunicat ANAD.

Agenţia precizează că nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităţilor competente.

“Pentru a menţine integritatea procesului, ANAD va păstra confidenţialitatea informaţiilor, a întregului proces, incluzând şi dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de şedinţe de audiere.

Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părţi implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping.

Având în vedere experienţa, independenţa şi imparţialitatea celor implicaţi în acest proces,  avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizaţiei anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz şi altor organizaţii anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping”, a adăugat agenţia.

Simona Halep a fost audiată în ultimele două zile în procesul său de dopaj, după ce anul trecut a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Potrivit presei, verdictul ar urma să fie anunţat în aproximativ două săptămâni.

Stiri recente

Halep lipseşte şi de la turneul de la Madrid, pentru care primise wild card

Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild...