Te asteptam si pe retelel sociale

Ştiri

Caramalau Marian – Personal Trainer ne ofera cateva sfaturi pentru un antrenament mai eficient

În orice sală vei merge vei observa oameni care se antrenează diferit, unii bine iar alți mai puțin bine…

Intrând în vorba cu aceea categorie de oamenii care nu se antrenează corespunzător și care bineînțeles că nu au rezultatele dorite, am observat că deși nu au o cunostiinta necesară în domeniu, încearcă să o facă pe atot-știutori și majoritatea nu aprecieaza un sfat!

Noi,  antrenorii de fitness am făcut niște cursuri pentru a cunoaște cât mai mult despre acest sport, majoritatea dintre noi ne-am petrecut mulți ani în sălile de fitness pentru a acumula aceste cunostiinte, noi suntem plătiți pentru informațiile pe care le oferim, așa că dacă un antrenor îți da un sfat GRATIS, aprecieaza 🙂 !

Din dragoste față de acest sport și din respectul care îl am față de tine pentru că te antrenezi și vrei să ai rezultate cât mai bune, voi încerca să îți dau câteva sfaturi pentru un antrenament mai eficient:

 Încălzirea este foarte importantă, nu uita niciodată de ea pentru că altfel riști să te accidentezi!

 Începe seria cu greutate mică și mărește pe parcurs, nu pune direct greutatea maximă pe care poți să o ridici!

 Fă pauze între serii, pauzele sunt  importante pentru că te ajută să îți revii după efort!

 Nu te antrena cu o greutate care nu îți permite să efectuezi mișcarea corectă a exercițiului, nu vei face decât să pui presiune pe articulații și posibil să ajungi la accidentări grave. Ia-ți greutatea pe care tu o poți ridica fără prea mari eforturi, izolează partea de mușchii pe care o lucrezi, fă mișcarea corectă și vei avea rezultate excelente!

 Hidratarea în timpul antrenamentului este foarte importantă dar nu excesiva!

 Nu exagera prin durată antrenamentului, 60 de minute sunt necesare pentru a duce un antrenament la bun sfârșit. După aceste minute corpul obosește iar organismul tău nu va mai reacționa la fel de bine!

În încheiere aș vrea să va reamintesc că FITNESS-UL înseamnă SĂNĂTATE, așa că încearcă să te antrenezi cât mai corespunzător, nu foarte solicitant, cu greutatiile și miscariile potrivite și totul va fi super ok!

„Sportul înseamnă endorfine. Endorfinele te fac fericit!”

Dacă și ție îți place acest articol,distribuie mai departe să beneficieze cât mai multă lume de câteva sfaturi  pentru efectuarea unui antrenament eficient!

Caramalau Marian

Instructor de fitness / Personal Trainer

Membru Asociația Succes în Educație și Sport

https://www.facebook.com/PersonalTrainerKara/

Citeste mai multe!