Campionii României vor lua cu 50 la sută mai mulți bani! Guvernul a decis majorarea primelor cu 50 la sută

Guvernul a decis majorarea cu 50 la sută a primele sportivilor olimpici ai României.

Au fost adăugați pe listă și cei care au obținut rezultate importante la Jocurile Mondiale pe plajă.

S-a reglementat și situaţia premierilor sportivilor şi antrenorilor la disciplinele individuale neolimpice din cadrul sporturilor olimpice.

Campionii României vor lua cu 50 la sută mai mulți bani

România a avut rezulte extraordinare în ultimele luni: 15 medalii – 8 de aur, 2 de argint şi 5 de bronz – de la Campionatele Europene multisport de la Munchen, care au plasat România pe locul 9 în clasamentul general, alături de cele 19 medalii – 5 de aur, 8 de argint, 6 de bronz – şi locul 8 în clasamentul general la Festivalul Olimpic al Tineretului European, dar şi de rezultatele remarcabile de la Campionatul European de nataţie pentru seniori de la Roma: 4 medalii – 3 de aur şi una de argint – şi locul 9 în clasamentul pe naţiuni pentru România sau de recordurile şi premierele istorice stabilite la Campionatele Mondiale de nataţie pentru seniori de la Budapesta sau de medaliile de la Campionatele Mondiale de canoe sprint de la Halifax.

„Este o reuşită şi un motiv de mare bucurie aprobarea acestui act normativ şi le mulţumesc Premierului Nicolae-Ionel Ciucă, Vice-Premierului Kelemen Hunor, colegilor şi partenerilor din coaliţie. Guvernul României demonstrează încă o dată că înţelege şi respectă importanţa sportului şi a performanţei sportive, că este un promotor al valorii şi al muncii susţinute.

Decizia de astăzi este dovada aprecierii pentru eforturile care stau în spatele acestor rezultate excepţionale, o recompensă meritată şi necesară. Performanţele sportive reprezintă poate cea mai importantă carte de vizită pentru noi, ca ţară.

România a urcat din nou în clasamentele internaţionale, ne-am câştigat acest loc cu multe sacrificii şi lumea întreagă ne priveşte cu respect. Echipa guvernamentală susţine echipa sportului românesc şi va căuta în continuare soluţii pentru ca sportivii să se simtă apreciaţi şi să aibă condiţii cât mai bune de pregătire”, a declarat Eduard Novak.

foto: Facebook.com/MinisterulSportului.Romania

Stiri recente

Gabriela Ruse, în semifinale la Trophee Clarins

Gabriela Ruse, 148 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris. Ruse a învins-o în...