Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026. România a fost în cursă pentru finala Ligii Europa în 2026 sau 2027

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit la Dublin, înaintea finalei Ligii Europa, şi a stabilit stadioanele care vor găzdui viitoarele finale ale Ligii Campionilor, Women’s Champions League, Liga Europa şi Conference League.

Liga Campionilor
2026: Budapesta, Puskás Aréna

2027: Decizie suspendată până în septembrie, sub rezerva transmiterii de către Federaţia Italiană de Fotbal a informaţiilor privind planurile de renovare a stadionului San Siro din Milano.

Liga Europa
2026: Istanbul, Beşiktaş Park
2027: Frankfurt, Stadion Frankfurt

FRF s-a înscris în această cursă cu candidatura Arenei Naţionale pentru găzduirea Finalei UEFA Europa League în 2026 sau 2027. Bucureştiul a fost devansat de Istanbul şi de Frankfurt. Federaţia Română de Fotbal va face eforturi să deruleze proiectele antamate cu ocazia candidaturii în direcţiile Fotbal, Business, Comunitate, Sustenabilitate şi Inovaţie. Acestea formează platforma prin care contribuim la dezvoltarea cluburilor de fotbal din România. De asemenea, FRF va continua să candideze pentru găzduirea unor importante competiţii fotbalistice internaţionale. Următorul turneu organizat în România este UEFA EURO U19 din 2025.

Conference League
2026: Leipzig, RB Arena
2027: Istanbul, Beşiktaş Park

UEFA Women’s Champions League
2026: Oslo, Ullevaal Stadion
2027: O nouă procedură de licitaţie va fi deschisă, deoarece Germania a fost deja desemnată pentru finale în 2026 şi 2027 şi, prin urmare, oferta de la Stuttgart nu a putut fi luată în considerare.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...