Bucureștiul vrea să găzduiască Campionatul European de tineret în 2023

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că FRF își va depune candidatura pentru găzduirea Euro U21 în România, în 2023.

România poate organiza o nouă competiţie importantă, după EURO 2020, care avea loc în 2021. Preşedintele FRF a anunţat că îşi doreşte ca România să organizeze turneul U21, la care, anul trecut, tricolorii mici antrenaţi de Mirel Rădoi au făcut o figură foarte frumoasă, învingând Croația și Anglia și remizând cu Franța.

”Pentru noi, EURO 2020 este doar începutul, pentru că ne dorim să găzduim pe viitor cât mai multe evenimente sportive. Am reuşit să fim convingători în relaţia cu UEFA pentru a primi organizarea Campionatului European Under 19 din 2021… dar ne dorim şi alte evenimente majore. De aceea, luând în considerare parcursul din ultimul timp al naţionalei de tineret a României, ne dorim ca în 2023 să găzduim Campionatul European Under-21”, susţine Răzvan Burleanu.

România a mai găzduit, în 1998, Campionatul European Under-21 pe stadioanele Steaua, Naţional-Lia Manoliu şi Cotroceni din Bucureşti. Acum, având stadioane noi, Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, care vor fi gata anul acesta, plus Arena Națională, FRF ar mai avea un argument în plus pentru a găzdui Europeanul sub 21 de ani, la București.

Stiri recente

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open

Ana Bogdan a câștigat turneul WTA 125 Parma Ladies Open, după ce a învins-o în finală pe slovaca Anna...