BIAS 2020, cel mai mare show aviatic din Europa de sud-est, a fost anulat

Programat pe 5 septembrie, evenimentul de la Băneasa nu se va mai ține, fiind reprogramat pentru la anul.

Veste proastă pentru iubitorii de show-uri aviatice, care așteptau cu nerăbdare desfășurarea de forțe de la Băneasa International Air Show. Anul acesta evenimentul nu se va mai ține, urmând ca următoarea ediție să aibă loc, cel mai probabil, în septembrie 2021.

Exact peste o lună, pe 5 septembrie, BIAS 2020 urma să vă încânte cu noi demonstrații de forță și virtuozitate în aer pe cerul de la băneasa, sute de piloți și parașutiști fiind pregătiți pentru a evolua în ceea ce a devenit cel mai mare eveniment aeronautic din această regiune a Europei.

Pandemia de CoVid 19, al cărei final este încă departe, ne împiedică, însă, să organizăm un spectacol cu public, grija pentru sănătatea participanților – performeri, public, staff – dar și respectarea în totalitate a reglementărilor în vigoare fiind prioritare.

Ne-am gândit chiar să organizăm un show transmis doar la televiziuni și pe rețelele sociale, dar am renunțat rapid: pentru pasionați, un show aerian văzut numai pe ecran, indiferent de nivelul de profesionism al celor care fac transmisia (și au făcut-o foarte bine până acum!) nu are nici pe departe aceeași savoare ca unul văzut pe viu; senzația fizică generată de zgomotul motoarelor turate, mirosul de kerosen ars, efectele pirotehnice și valurile de căldură aferente lor nu poate fi indusă publicului nici prin intermediul celor mai performante echipamente.

De aceea noi, organizatorii – Compania Națională Aeroporturi București, Statul Major al Forțelor Aeriene, Aeroclubul României, Romaero, Clubul Sportiv AIBO – alături de parteneri (ROMATSA, TAROM) și de performeri, vă anunțăm că a douăsprezecea ediție a BIAS se va desfășura în 2021, cel mai probabil la începutul lunii septembrie.

Vă mulțumim că ați fost și rămâneți în continuare alături de noi și vă promitem că vom face toate eforturile pentru ca ediția din 2021 a BIAS să fie nu numai una memorabilă ci și cea mai bună! Rămâneți aproape! Vom reveni cu noi informații… și surprize!”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Stiri recente

Ce trebuie sa stii despre tuberculoza

Provocata de Mycobacterium tuberculosis (bacilul Koch), tuberculoza este o boala infectioasa care exista din cele mai vechi timpuri si...