Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Bianca Andreescu va juca cu trofeul pe masă la US Open! Când are loc marea finală și cu cine se va duela canadianca

În Bianca Andreescu a învins-o cu scorul de 7-6, 7-6 pe elvețianca Belinda Bencic, calificându-se, astfel, în prima finală de Grand Slam a carierei. Meciul a durat două ore şi 13 minute și la finalul lui, Bianca a devenit prima tenismenă de origine română calificată în finala de la US Open.

Adversară în finala care va avea loc sâmbătă, de la ora 23.00, îi va fi Biancăi americanca Serena Williams. Aceasta a învins-o în semifinale pe ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-3, 6-1, şi este la un singur meci de a 24-a victorie la un turneu de Mare Șlem, ceea ce ar însemna egalarea recordului deţinut de Margaret Court.

Campioana americană este pentru a 33-a oară în finala unui Grand Slam, pentru a 10 oară la US Open, unde a cucerit deja 6 titluri.

Bianca Andreescu și Serena Williams s-au întâlnit şi în finala turneuluide la Toronto, unde sportiva americană a abandonat. Acela a fost al doilea titlu important din cariera canadiencei de origine română, după cel de la Indian Wells, cucerit, de asemenea, tot în acest sezon.

În urma acestei calificări, Bianca Andreescu este sigură de ocuparea locului 9 în clasamentul mondial. Dacă va câștiga titlul, ea va urca pe poziția a cincea în lume și o va depăși pe Simona Halep, care va cădea pe 6.