Begu pierde “maratonul” de la Madrid, dar ajunge cea mai bine clasată româncă!

Begu pierde “maratonul” de la Madrid, dar ajunge cea mai bine clasată româncă! – Editorial de Mihai Igiroșanu

Două ore și 52 de minute a durat sfertul de finală de le arena centrală de tenis de la Caja Magica din Madrid, între favorita nr. 9 a turneului WTA 1000 din capitala Spaniei, grecoaica Maria Sakkari și Irina Begu.

Deși logic având în vedere cursului jocului, finalul acestui adevărat meci-maraton a fost trist și frustrant pentru Irina.

După un prim set în care s-a impus la potou, după un tie-break, românca a părut că își pierde prospețimea și jocul a basculat evident în favoarea Mariei Sakkari, poate cea mai bine pregătită fizic jucătoare din circuitul WTA, alături de lidera mondială, poloneza Iga Swiatek.

Tactica a ținut până la limita fizică a Irinei

Tactica inspirat aleasă alături de antrenorul Victor Crivoi, de a evita raliurile puternice și plate de pe fundul terenului și de a o ține pe Sakkari cât mai în spatele terenului prin lovituri liftate și înalte, a funcționat exact atât timp cât rezervorul de rezistență al Irinei a fost plin.

Pe măsură ce acesta se epuiza, ideea tactică nu s-a mai putut continua, meciul a redevenit unul de luptă clasică, iar favorita Sakkari s-a impus finalmente cu 6-7, 6-4, 6-2.

Jucătoarea greacă merge în semifinala contra uneia dintre marile sale rivale, bielorusa Aryna Sabalenka, dar fanii tenisului românesc rămân cu o săptămână foarte bună a Irinei Begu la turneul din capitala Spaniei.

Urmare a parcursului bun de la Madrid, Irina o va depăși de săptămâna viitoare pe Simona Halep în clasamentul mondial și va deveni cea mai bine poziționată jucătoare româncă în ierarhia WTA înaintea Grand Slam-ului de la Roland Garros.

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...