Beckham: Voi da totul in teren pentru Galaxy

Continuă să facă valuri mutarea pe care David Beckham o va face în această vară, de la Real Madrid la Los Angeles Galaxy, dintr-unul din cele mai puternice campionate naţionale din lume într-o competiţie considerată cel puţin exotică, în Statele Unite.

Fostului internaţional englez îi expiră în vară contractul pe patru ani cu gruparea de pe Bernabeu. Anul trecut, Beckham a inaugurat o academie de fotbal în California. Acum, el va ajunge să joace pe Coasta de Vest: “Suporterii trebuie să fie siguri că voi da de fiecare dată 110 la sută pe teren. Muncesc pe teren, pasez bine, ştiu să execut lovituri libere şi cornere. Lucrul cel mai important pentru mine îl reprezintă munca pe care o depui pe teren. Pele şi alţii, Beckenbauer, Rodney Marsh, George Best, sunt jucători care au evoluat în State. Eu sunt altfel decât majoritatea lor, însă lumea poate să fie sigură că voi munci şi că voi fi un bun coechipier. Acesta este lucrul cel mai important. Dacă vor veni şi câteva goluri, cu atât mai bine.”

Singur, fostul căpitan al naţionalei Angliei nu va putea transforma fotbalul european în State, însă imaginea pe care o are peste Atlantic va atrage atenţia asupra soccerului. “Nu spun că vin în State ca să fac din fotbal cel mai important sport din America, deoarece ar fi un obiectiv dificil de realizat. Mi-ar plăcea să se întâmple, însă există multe alte sporturi importante în State, ca baseballul, baschetul sau fotbalul american. E dificil să concurezi cu toate aceste sporturi, cu tradiţia pe care o au. Cred însă că fotbalul are un potenţial uriaş. N-aş fi făcut această mişcare, dacă n-aş fi crezut în acest proiect.”

Mutarea la Hollywood îi va aduce lui Beckham câte 25 de milioane de dolari pe an, un salariu demn de o vedetă din cele patru campionate importante din State: MLB, NBA, NHL şi NFL.

eurosport.ro 

 

 

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...