Baschet: Panathinaikos are avantaj in Final Four

0
162

Formaţia Panathinaikos Atena s-a calificat joi seară în Final Four-ul Euroligii de baschet masculin după victoria 2-0 cu Dinamo Moscova iar grecii au şanse importante la câştigarea trofeului în condiţiile în care turneul final se va disputa chiar oraşul lor.

După ce a concretizat în primul meci avantajul terenului propriu printr-o victorie la scor împotriva lui Dinamo Moscova, grecii s-au impus şi în Rusia cu 73-65 şi s-au calificat în Final Four ajungând la două victorie din cele trei meciuri programate iniţial.

Panathinaikos s-a impus după un meci în care a condus în permanenţă, chiar şi cu 19 puncte la jumătatea sfertului trei, deşi a reuşit să înscrie cu 12 coşuri mai puţin de la semi-distanţă decât echipa adversă.

S-a calificat deja în Final Four şi TAU Ceramica, formaţie care a oprit ascensiunea celei de-a doua formaţii din Atena, Olympiakos, graţie unei victorii superbe chiar pe terenul elenilor, 95-90.

Olympiakos a început mai bine jocul şi a condus cu 17-11 înainte de finalul primul sfert, părând în stare să egaleze situaţia generală, însă spaniolii au preluat conducerea în sfertul doi graţie a trei coşuri de la distanţă reuşite de Serkan Erdogan şi o dată preluată conducerea, TAU nu a mai cedat până la final.

În partea a doua a jocului au ieşit la rampă pentru oaspeţi Luis Scola, 20 de puncte, Tiago Splitter, 18 puncte şi nouă recuperări, şi Igor Rakocevic, 17 puncte, în timp ce Olympiakos nu a mai reuşit să mizeze decât pe Alex Acker, autor a 19 puncte.

Maccabi Tel Aviv a învins cu 68-56 pe ŢSKA Moscova, după un meci dominat de israelieni începând cu sfertul doi, iar CF Barcelona a surclasat pe Unicaja Malaga cu 80-58, graţie lui Juan Carlos Navarro, autor a 25 de puncte în 18 minute jucate şi a unui record greu de egalat în condiţiile în care el a ratat o singură aruncare.

În cele două partide s-a restabilit egalitate, fiecare formaţie profitând de avantajul terenului propriu, însă ŢSKA Moscova şi Unicaja Malaga sunt favorite la calificarea în Final Four ele urmând să găzduiască meciurile decisive săptămâna viitoare.