Baschet: Panathinaikos are avantaj in Final Four

Formaţia Panathinaikos Atena s-a calificat joi seară în Final Four-ul Euroligii de baschet masculin după victoria 2-0 cu Dinamo Moscova iar grecii au şanse importante la câştigarea trofeului în condiţiile în care turneul final se va disputa chiar oraşul lor.

După ce a concretizat în primul meci avantajul terenului propriu printr-o victorie la scor împotriva lui Dinamo Moscova, grecii s-au impus şi în Rusia cu 73-65 şi s-au calificat în Final Four ajungând la două victorie din cele trei meciuri programate iniţial.

Panathinaikos s-a impus după un meci în care a condus în permanenţă, chiar şi cu 19 puncte la jumătatea sfertului trei, deşi a reuşit să înscrie cu 12 coşuri mai puţin de la semi-distanţă decât echipa adversă.

S-a calificat deja în Final Four şi TAU Ceramica, formaţie care a oprit ascensiunea celei de-a doua formaţii din Atena, Olympiakos, graţie unei victorii superbe chiar pe terenul elenilor, 95-90.

Olympiakos a început mai bine jocul şi a condus cu 17-11 înainte de finalul primul sfert, părând în stare să egaleze situaţia generală, însă spaniolii au preluat conducerea în sfertul doi graţie a trei coşuri de la distanţă reuşite de Serkan Erdogan şi o dată preluată conducerea, TAU nu a mai cedat până la final.

În partea a doua a jocului au ieşit la rampă pentru oaspeţi Luis Scola, 20 de puncte, Tiago Splitter, 18 puncte şi nouă recuperări, şi Igor Rakocevic, 17 puncte, în timp ce Olympiakos nu a mai reuşit să mizeze decât pe Alex Acker, autor a 19 puncte.

Maccabi Tel Aviv a învins cu 68-56 pe ŢSKA Moscova, după un meci dominat de israelieni începând cu sfertul doi, iar CF Barcelona a surclasat pe Unicaja Malaga cu 80-58, graţie lui Juan Carlos Navarro, autor a 25 de puncte în 18 minute jucate şi a unui record greu de egalat în condiţiile în care el a ratat o singură aruncare.

În cele două partide s-a restabilit egalitate, fiecare formaţie profitând de avantajul terenului propriu, însă ŢSKA Moscova şi Unicaja Malaga sunt favorite la calificarea în Final Four ele urmând să găzduiască meciurile decisive săptămâna viitoare.

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...