ARTE MARTIALE/ Royce Gracie – legenda UFC in Romania

Legenda UFC si unul dintre cei mai celebri luptatori de BJJ, Royce Gracie, a venit in Romania pentru a sustine un seminar la invitatia instructorului Absoluta/RGDA, Tudor Mihaita.

Royce este primul dintre membri celebrei familii Gracie (peste 50 de baieti in 3 generatii) care viziteaza Romania. Familia Gracie a devenit celebra in lume dupa ce au inventat Gracie Jiu Jitsu (sau Brazilian Jiu Jitsu), un sistem bazat pe lupta la sol si autoaparare in situatii reale ce pot aparea pe strada.

Acestia au facut cunoscut stilul la mijlocul anilor ’90, odata cu inaugurarea luptelor in cusca din SUA – Ultimate Fighting Championship, cand Royce si-a invins toti adversarii prin strangulari sau luxari ale bratelor.

Campion de 3 ori in primele 4 editii ale UFC, Royce Gracie a tinut 2 stagii in care a aratat cateva tehnici de lupta la sol, dar si tehnici de autoaparare din picioare.

Alaturi de Royce, s-a aflat Eddie Kone, reprezentantul organizatiei RGDA pe Europa.

La seminar au luat parte mai multe persoane importante de pe scena artelor martiale din Romania, cum ar fi Eugen si Adrian Preda (campioni de Kempo, lupte si castigatori ai meciurilor de debut in Noaptea Campionilor – competitie de lupte in cusca), Ferid Ibrahim (luptator de MMA), Florian Toader si Nicolae Stoian (campion european de Kyokushin), dar si vedeta Local Kombat, Ciprian Sora.

Foto: Gabriel Mitrache