Arena Națională va avea sistem VAR! Anunț oficial: „O premieră pe cel mai mare stadion din România”

VAR, Video Assistant Referee, va fi instalat pe Arena Națională.

Arbitrajul video va ajuta pentru a clarifica fazele controversate sau judecate greşit de arbitrii meciurilor de fotbal.

Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Arena Națională va avea sistem VAR! Anunț oficial: „O premieră pe cel mai mare stadion din România”

„Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează şi pune în funcţiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Naţională, sistem folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii. Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greşit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România” a anunțat primarul general, pe pagina sa de Facebook.

Cei de la Compania Municipală Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice şi al sistemului electric care va face operaţional întregul sistem VAR.

„Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună, în primul meci competiţional ce se va desfăşura pe Arena Naţională, iar mentenanţa întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, care realizează toate serviciile de întreţinere şi reparaţie a tuturor sistemelor de instalaţii de pe stadion”, a mai scris pe rețelele sociale Nicuşor Dan.

sursa foto Facebook.com/NicusorDan.ro

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...