Arbitri romani pregatiti in Turcia

Mâine dimineaţă, ora 10.00, de pe aeroportul “Băneasa-Aurel Vlaicu” din Bucureşti, vor decola spre Antalya 111 arbitri şi arbitri asistenţi (bărbaţi şi femei) din loturile A, B şi C, care, în perioada 10-18 februarie a.c., vor participa la primul stagiu centralizat organizat vreodată de Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

            Iniţial, CCA a intenţionat să realizeze stagiul exclusiv pentru cei 78 de arbitri şi arbitri asistenţi din lotul A, dar, în urma solicitărilor venite din partea unor “cavaleri ai fluierului” din eşaloanele numerele 2 şi 3, a decis să extindă aria participării, astfel ajungându-se la evocatul număr de 111. Ei vor susţine testarea teoretică mâine după-amiază, la puţine ore după aterizare, şi testarea fizică sâmbăta viitoare, dimineaţa, înaintea întoarcerii în ţară, prevăzută să aibă loc în ziua de 18 februarie a.c.

            Participanţii la acest stagiu vor locui la hotelul “Limak Limra” din Kemer şi vor beneficia de toate facilităţile necesare, oferite de acest stabiliment de 5 stele, întru realizarea pregătirii fizice unitare (sub comanda preparatorului fizic Mircea Oaidă) şi a celei teoretice. Aceasta din urmă va cuprinde şase teme, fiecare, bineînţeles, cu discuţiile de rigoare pe marginea lor, patru dintre teme urmând să fie susţinute de invitatul special al stagiului, slovacul Jozef Marko, unul dintre cei trei vicepreşedinţi ai Comisiei de Arbitri a UEFA.

            “Am realizat eforturi deosebite pentru a pune la punct acest stagiu din punct de vedere organizatoric. Pentru prima oară, arbitrii şi arbitrii asistenţi se vor pregăti fizic după un program unitar şi sub conducerea unei persoane specializate, care a participat la cursuri în domeniu la UEFA. Nu în ultimul rând, urmând să avem în mijlocul nostru una dintre cele mai importante persoane din conducerea arbitrajului european, om care va susţine nu mai puţin de patru teme, şi având seturi de CD-uri realizate de UEFA, vom avea ocazia să ne acomodăm cu punctele de vedere şi cu viziunile forului fotbalistic european şi cu cele ale FIFA. Mai mult, toate aceste CD-uri vor fi împărţite tuturor Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, care le vor remite, mai departe, arbitrilor din teritoriu. Astfe, chiar dacă demersul este dificil şi nu poate fi încununat de succes imediat, noi, cei din CCA, vrem să ajungem în situaţia ca toţi arbitrii şi arbitrii asistenţi să vorbească aceeaşi limbă. Dar nu numai ei, ci şi toţi observatorii federali, care, la rândul lor, vor fi instruiţi, pe baza aceloraşi materiale, la Bucureşti, în ziua de 25 februarie a.c.”, a declarat pentru site-ul oficial al FRF, înaintea plecării spre Kemer, preşedintele CCA, Gheorghe Constantin.

sursa site-ul Federatiei Romane de Fotbal

inapoi ]

Stiri recente

Ronaldo s-a căsătorit pentru a patra oară. Aleasa lui este modelul Celina Locks

Fostul atacant brazilian Ronaldo s-a căsătorit pentru a patra oară, aleasa este modelul Celina Locks. Ceremonia religioasă a...