Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

ANALIZA LIGA 1/ Ce campionat!

Cea mai urmărită echipă a fost Steaua. Dar, la televizor. Conform programului televizărilor, trupa roş-albastră a avut 8 meciuri din 13 transmise pe un post cu acoperire naţională, şi numai 5 pe un post satelit. La polul opus s-a situat Unirea Alba Iulia, cu 10 meciuri pe canalul de nişă şi 3 jocuri netelevizate, cele mai multe din Liga 1.

Cel mai dur jucător a fost Cornel Frăsineanu. Mijlocaşul lui Internaţional Curtea de Argeş a încasat trei cartonaşe roşii în primele 13 etape, de două ori direct iar al treilea în chiar runda a XIII-a, după cumul de galbene. Cu suspendarea recent primită, Frăsineanu va fi absentat de 6 ori în 14 etape.

Cel mai plin stadion a fost al lui Gaz Metan Mediaș. Deşi media de spectatori prezenţi la meciurile Gazului, în speţă 3786, pare mică, arena s-a umplut în proporţie de 76%. La polul opus se afl ă Dinamo, al cărui stadion a fost ocupat doar în proporţie de 13%, cu o medie de 1929 de spectatori.

Echipa cea mai favorizată de arbitri a fost Urziceniul. Paradoxal, în condiţiile în care Dan Petrescu acuză des prestaţia “fluieraşilor”. Unirea a primit cele mai multe penaltyuri, 3, din care a ratat 2. Poli Iaşi, Gloria, Internaţional şi Oţelul au fost penalizate de 3 ori cu penalty, ieşenii luând gol din toate trei.

Echipa cea mai defavorizată de arbitri a fost Dinamo. Deşi sună ciudat, echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare a avut în arbitru un adversar în opt partide din acest tur de campionat! În acest sens, conducerea lui Dinamo solicită arbitri străini la toate meciurile din competiţia internă.

Cel mai eficient jucător a fost Marius Onofraș. Deşi nu a jucat decât 160 de minute în 13 etape, atacantul Unirii a avut două reuşite, adică un gol la 80 de minute. El este urmat în topul eficacităţii de Lukáš Magera (FC Timişoara, gol la 95.5 minute) şi de Nemanja Jovanovic (FC Vaslui, gol la 97 minute).

Cea mai fair-play echipă a fost Unirea Urziceni. Campioana en-titre a luat în 13 etape cele mai puţine cartonaşe, 25 de galbene şi un singur roşu. În schimb, locomotiva CFR Cluj a călcat oameni la propriu: 37 de galbene, 6 roşii!

Deziluziile au fost numeroase. La nivel de club, cea mai importantă este Universitatea Craiova (locul 13 cu 14 puncte, doar unul deasupra liniei retrogradării), iar la nivel individual vorbim de jucători ca Vali Badea, Bogdan Stancu, Ianis Zicu şi Gigel Bucur. Dacă primii doi au punctat o singură dată în 9, respectiv 8 apariţii, Zicu nu a făcut-o deloc în 9 jocuri. Golgheterul ediţiei trecute a Ligii I, Bucur nu se regăseşte, el izbutind doar 2 goluri în 12 meciuri.

Surpriza primei părți a turului este FC Vaslui.
O dată cu instalarea lui Marius Lăcătuş pe banca tehnică, echipa moldavă a câştigat cinci meciuri la rând în campionat şi a devenit lideră cu 25 de puncte, alături de CFR Cluj şi de Steaua. La nivel individual, doi jucători s-au reinventat, Mugurel Buga la Rapid şi Andrei Cristea la Dinamo, în timp ce Ovidiu Herea, golgheterul de moment al Ligii 1 cu 7 goluri, la egalitate cu Costea, traversează cea mai fastă perioadă a carierei. 

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: