Ana lui Manole s-a sinucis ca să scape de meșterii care o alergau să îi fure sufletul. Pruncul Anei, moarte prin asfixiere

Există versiuni conform cărora Ana lui Manole s-ar fi sinucis ca să scape de meșterii care o alergau să îi fure sufletul, spune istoricul Ștefan Dumitrache în podcastul Business Philosophy.

“Meșterul Manole și Ana au murit în condiții suspecte. Furtul sufletului prin măsurarea umbrei”, a fost tema podcastului moderat de Romeo Chiriac.

10:50 – Versiunea conform căreia Ana nu ar fi fost zidită, ci că s-ar fi sinucis, aruncându-se de pe zidurile Mânăstirii. De teama să nu i se măsoare umbra și să își piardă sufletul.

“Există aproximativ 200 de versiuni, total diferite de balada lui Alecsandri, dar în toate există mitul măsurării umbrei.

Acesta a survenit în urma unui sabotaj al meșterilor la adresa lui Manole, când acesta era plecat la Târgoviște“

12:40 – Pruncul născut al Anei și a lui Manole a murit în urma unui incendiu la șantier, sufocat de fum, înainte să se sinucidă Ana.

Ea s-a sinucis când era urmărită de meșterii sabotori, care urmăreau să îi fure sufletul și să îi măsoare umbra. Manole fiind plecat la Târgoviște.

Manole a suferit enorm, dar a valorificat jertfa Anei și a pruncului, pe care i-a zidit în construcția Mânăstirii

Podcastul Business Philosopy este sprinjinit de Aqua Carpatica.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...