Ana Bogdan va conduce echipa de Fed Cup a României

Căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu a nominalizat următoarele jucătoare pentru întâlnirea cu Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas: Ana Bogdan (98 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA), Raluca Olaru (48 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (209 WTA).

După cum se observă, vor absenta câteva dintre jucătoarele care au disputat semifinala cu Franța (2-3), anul trecut. Și anume Simona Halep (3 WTA), Irina Begu (105 WTA) şi Monica Niculescu (129 WTA). Plus Sorana Cîrstea (74 WTA), care și-a anunțat retragerea. ”O să fie un meci foarte greu si din păcate nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înţelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-şi vadă de propriile interese, să-şi vadă de carieră şi să se menajzeze. Pe de altă parte, avem acum un schimb de generaţii, pe care poate că îl făceam peste câţiva ani, şi mă bucur că o să putem testa o echipă mai tânără cu jucătoare care au deja experienţă internaţională şi este momentul să arate ce pot la echipa naţională”, a declarat Florin Segărceanu.

În timp ce Ana Bogdan a mai disputat un meci de Fed Cup, în 2018, alături de Raluca Olaru. Atunci, româncele au pierdut (6-4, 1-6, 6-10), la dublu, disputa cu Gabriela Dabrowski și Carol Zhao. Veterană a echipei este Raluca Olaru, care are un raport victorii – înfrângeri de 6 la 11, dintre care 3-3 la simplu. În timp ce Gabriela Ruse, Irina Bara și Jaqueline Cristian sunt debutante. 

Meciul cu Rusia se va disputa în 7 şi 8 Februarie 2020, în Sala Polivalentă din Cluj, iar învingătoarea se va califica la turneul final de la Budapesta, din 14-19 Aprilie 2020.
Biletele pentru acest meci sunt disponibile în reţeaua Bilete.ro – https://www.bilete.ro/fed-cup-romania-rusia/.

Stiri recente

Danemarca – România, scor 39-23, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial

Naţionala României a pierdut , la Herning, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial, cu Danemarca, scor...