Am intrat în epoca muzeului Roger Federer

Am intrat în epoca muzeului Roger Federer, Editorial de Mihai Igiroșanu

Simona Halep a oferit într-o frază ceea ce merită să primească acum și atunci de la România

Au trecut mai bine de zece zile după anunțul oficial al retragerii din tenis al celui pe care majoritatea specialiștilor l-au numit cel mai valoros jucători al tururor timpurilor. La fel cum, din fericire pentru România de atunci și de acum, a fost Ilie Năstase. În vremurile când devenea primul număr 1 din istoria ATP, Federer a reprezentat un monument, o instituție, o facultate de elită a tenisului.

S-a retras la 41 de ani, a jucat pentru ultima oară în Rod Laver Cup, dar aceste sunt detalii pe care doar statistica le va reține. Lumea tenisului va păstra cele 103 titluri ATP, dintre care 20 de Mare Șlem, recordul de titluri (8) pe iarba legendară de la Wimbledon, dar peste toate fantezia, harul și charisma celui care a avut milioane de fani din toate națiile.

Au ținut cu Federe chiar francezii la Roland Garros, australienii la Openul lor, americanii la Flushing Meadows și englezii la Wimbledon. Chiar atunci când juca împotriva jucătorilor din țara lor.

Recunoștiință pentru epoca monumentalului Roger

Printre primii campioni din lumea tenisului care i-au trimis un mesaj lui Roger Federer imediat după anunțul retragerii a fost Simona Halep. A noastră deținătoare a două titluri de Mare Șlem a postat un mesaj scurt, dar impresionant.

“Nu va mai exista un alt Roger! Sunt recunoscătoare că am jucat în aceeași epocă cu el!”. Este ceea ce România trebuie să transmită aproape în fiecare zi în direcția Simonei, de ale cărei triumfuri istorice și a perioadei-record în care a stat în fruntea ierarhiei WTA ne-am agățat și încă ne agățăm în cursa eternă a orgoliului național.

Stiri recente

Mbappé, invitat la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele Macron şi emirul Qatarului

Kylian Mbappé a primit o invitaţie pentru a participa la un dineu oficial la Palatul Elysée alături de preşedintele...