Alberto Contador și Sir Bradley Wiggins vor analiza Turul Franței la Eurosport

Eurosport transmite începând cu 1 iulie cea mai importantă cursă de ciclism a sezonului: Turul Franței.

De-a lungul a 21 de etape, cei mai buni cicliști ai lumii se întrec pentru a purta faimosul tricou galben. Și pentru a ridica titlul cel mai important din sport la capătul a peste trei săptămâni de spectacol. Ediția inaugurală a cursei feminine, Tour de France Femmes, este transmisă între 24 și 31 iulie.

Fiecare etapă a Turului Franței și prima ediție a Turului Franței Feminin vor fi transmise în direct la Eurosport.

EUROSPORT CUBE ÎȘI FACE DEBUTUL ÎN CICLISM

Eurosport Cube își va face pentru prima dată apariția în transmisiunile de ciclism. Completând cursele cu analize unice, folosind tehnologie revoluționară. Eurosport Cube a schimbat de-a lungul anilor felul în care fanii pot fi conectați la acțiune. La Grand Slam-urile din tenis și la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și Beijing 2022.

În acest an, studioul vine odată cu Turul Franței cu noi inovații în realitatea augmentată, instrumente noi de analiză și medii virtuale unice. Care vor completa experiența de vizionare a fanilor ciclismului. Cu ajutorul Eurosport Cube și a tehnologiei Unreal Engine 5, fanilor li se vor prezenta mai bine ca oricând ce pante au de urcat sportivii din plutonul profesionist. Elemente tactice folosite de cicliști vor fi, de asemenea, prezentate într-un format grafic unic.

CELE MAI MARI NUME DIN CICLISM VOR RAPORTA DIN INTERIORUL PLUTONULUI

Experții Eurosport Alberto Contador și Sir Bradley Wiggins au împreună în palmares trei victorii în Turul Franței. Ei vor adăuga o dimensiune aparte transmisiunilor prin prezențele lor în interiorul plutonului în fiecare etapă a competiției. Cei doi vor analiza cursa în timp real prin intervenții constante. În cadrul cursei feminine, fosta ciclistă Iris Slappendel va prelua un rol similar de-a lungul celor opt zile ale evenimentului.

Pe Eurosport.ro fanii ciclismului pot ține pasul cu cele mai importante știri și video-uri din pluton.

Scott Young, SVP Content and Production Warner Bros. Discovery Sports Europe, a spus: „Eurosport Cube este una dintre cele mai mari inovații aduse transmisiunilor, iar uneltele de care ne putem folosi pentru a analiza etapele, cățărările și sprinturile sunt unice în ciclism.”

„Este foarte important pentru noi să creștem vizibilitatea sportului feminin și să facem mai mult pentru a echilibra balanța în cadrul competițiilor pe care le transmitem. Când ASO a anunțat lansarea Turului Franței Feminin, am fost încântați să putem contribui prin expertiză și inovație la producția ambelor curse.”

„Abia așteptăm să ducem Turul Franței și Turul Franței Feminin la un cu nivel nemaiîntâlnit în acest an.”

Ediția 109 a Turului Franței începe vineri, 1 iulie, la Copenhaga, cu un contratimp individual. Cursa va trece apoi în Franța, Elveția și înapoi în Franța înainte de punctul culminant de pe Champs Elysees din Paris, pe 24 iulie.

Slovenul Tadej Pogačar este marele favorit al cursei masculine și va încerca să-și apere titlul câștigat sezonul trecut. Tânărul de 23 de ani este în căutarea unui al treilea succes consecutiv în cea mai importantă competiție a anului. Compatriotul său, Primož Roglič, este printre contracandidații principali, alături de danezul Jonas Vingegaard și britanicul Geraint Thomas.

Traseul din acest an însumează peste 3.300km, conține două etape de contratimp individual, cățărări de tradiție precum Alpe d’Huez, dar și treceri pe ruta celebrei curse Paris-Roubaix.

Turul Franței Feminin începe pe 24 iulie de lângă Turnul Eiffel din Paris și se încheie o săptămână mai târziu în estul Franței, la Planche des Belles Filles.

Fiecare etapă a tururilor este transmisă la Eurosport și pe Eurosport Player.

Stiri recente

România trebuie să debuteze cu victorie în Andorra

de Levente Balint  ”Tricolorii” atacă Europeanul într-una din cele mai ușoare grupe posibile, cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra....