AC MILAN A CASTIGAT LIGA CAMPIONILOR

Dupa o finala in care s-a pus baza mult mai mult pe lupta decit in 2005, AC Milan a cistigat Liga Campionilor luindu-si revansa in fata lui Liverpool cu o victorie la limita, 2-1.

Desi nu pare, cea mai buna echipa din Europa in sezonul 2006-2007 este formatia italiana AC Milan, echipa cu majoritatea jucatorilor avind virste de peste 30 de ani, singura din afara Angliei care a ajuns in semifinalele Ligii Campionilor, a reusit sa cistige cel mai important trofeu intercluburi dupa o finala cu Liverpool.

Italienii si-au luat revansa dupa finala pierduta la penaltiuri in 2005 si s-au impus cu 2-1 in 90 de minute desi Liverpool a fost in dese rinduri echipa care a atacat mai mult si a condus jocul.

Milan a reusit in mai putin de un an calendaristic sa treaca de la agonie, pericolul retrogradarii in Serie B dupa cazul meciurilor trucate din Italia, la extaz, cistigarea trofeului de cea mai buna echipa continentala.

Carlo Ancelotti a mizat din plin pe veterani precum Dida, Maldini sau Seedorf, insa in finala de la Atena a dat lovitura, la indeminurile lui Silvio Berlusconi, cu titularizarea vulpoiului batrin Pippo Inzaghi (foto), cel care avea sa devina eroul serii.

Englezii au condus jocul in prima repriza, au blocat bine culoarele spre poarta lui Reina si au fost mai prezenti in fata portii adverse dar in ultimele secunde ale primului mitan, Kaka obtine cu sansa o lovitura libera, Pirlo executa bine dar Inzaghi se interpune decisiv si italienii deschid scorul contrar cursului jocului.

In partea a doua, italienii au prins aripi si au reusit sa puna stapinire pe joc, gratie primei reusite a lui Pippo, iar elevii lui Ancelotti au facut ce stiu mai bine, au aparat cu dintii avantajul minim.

Mai mult, in minutul 82, la un moment de visare al apararii engleze, Kaka il lanseaza excelent pe acelasi Inzaghi si numarul noua al lui Milan a realizat dubla cu o executie clasica dintr-o pozitie foarte dificila.

Kuyt a redus din diferenta in minutul 89 insa a fost prea tirziu pentru Liverpool care nu a mai avut timp la dispozitie pentru a repeta revenirea de senzatie din 2005 iar Milan s-a impus in final cu 2-1 pentru a ridica din nou cel mai important trofeu din fotbalul intercluburi deasupra capului.