5 extracomunitari pe teren în acelaşi timp

Dupa ce mai multe cluburi din Liga I şi-au anunţat nemulţumirea pentru formula iniţială de trei extracomunitari pe teren plus doi pe banca de rezerve, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotărât să schimbe decizia în beneficiul cluburilor.

Astfel, conducătorii FRF au hotărât că cel puţin până în vara lui 2008 echipele din Liga I pot folosi cinci extracomunitari în acelaşi timp pe teren şi pot trece un număr nelimitat de extracomunitari pe foaia de joc.

Principalele contestatare ale formulei iniţiale de 3+2 extracomunitari erau Universitatea Craiova şi Politehnica Timişoara, formaţii cu câte cel puţin cinci extracomunitari în lot.

Decizia de a permite creşterea numărului de jucători extracomunitari pe foaia de joc vine la la doar o zi după ce Curtea de Arbitraj în Fotbal a hotărât ca Abiodun Agunbiade şi John Wayne Shroj, fotbalişti extracomunitari aflaţi pe punctul de a semna contracte cu Politehnica Timişoara, să fie declaraţi liberi de contract şi să nu mai aibe nici o legătură cu fostul club, FC Naţional.

Astfel, deşi are deja un număr destul de mare de extracomunitari în lot, Artiom Karamian, Mansour Gueye, John McKain, Ersin Mehmedovici, Peter Omoduemuke, Ifeanyi Emeghara, timişorenii i-ar putea înregimenta gratis şi pe Abiodun şi Shroj în condiţiile în care vor putea trece oricât de mulţi jucători extracomunitari vor dori pe foaia de joc.

Stiri recente

David Popovici, înainte de CE de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni: Este foarte important să inspire copii şi să promoveze un stil...

David Popovici a declarat înainte de Campionatele Europene de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni că pentru el...