”WWW” vine de la Wimbledon – Williams – Winners

Jucătoarea americană de tenis Venus Williams a câştigat, sâmbătă, pentru a cincea oară turneul de la Wimbledon, învingând-o în finala probei feminine pe sora sa, Serena Williams, cu scorul de 7-5, 6-4.

Venus Williams, care se află la al şaptelea trofeu la un turneu de Grand Slam, s-a mai impus în finală la Wimbledon în 2000, 2001, 2005 şi 2007. Ea pierduse însă cele două finale în care o mai întâlnise pe Serena, în 2002 şi 2003.

Nu pot să cred că am ajuns la cinci titluri„, a declarat Venus, care şi-a consolat sora: „Prima mea datorie este cea de soră mai mare”.

Tatăl celor două, Richard Williams, care le este şi antrenor, nu a rămas în Anglia pentru finală, el plecând în Statele Unite imediat după semifinale. „El ne-a spus când a plecat: Mi-am făcut datoria„, a explicat Serena Williams.

Surorile Williams nu numai ca si-au disputat finala la simplu, dar au jucat si finala la dublu. Astfel, perechea Williams – Williams a reusit sa se impuna in fata perechii Lisa Raymond (USA)  si Samantha Stosur (Australia), cucerind astfel laurii competitiei in ambele probe la care au concurat, simplu si dublu feminin.