Wrestling: Undertaker este noul campion mondial

Multiplu campion mondial şi câştigător al numeroase alte trofee de-a lungul unei cariere istorice, Undertaker şi-a continuat parcursul excelent de la Wrestlemania obţinând a 15-a victorie din 15 posibile şi totodată intrând din nou în posesia titlului mondial.

Peste 80.000 de spectatori s-au adunat duminică seară pentru a urmări la Detroit, pe stadionul Ford Field, ediţia a 23-a a Wrestlemania, cea mai importantă gală de wrestling din istoria acestui sport.

În cel mai important meci al galei, veteranul Undertaker, 45 de ani, a obţinut a 15-a victorie a sa din 15 posibile într-o gală de un asemenea nivel învingându-l pe Batista prin celebra sa manevră de final, Tombstone Pilediver, după un meci dominat de adversarul său.

Campionul WWE, John Cena, a intrat pentru a doua oară consecutiv ca şi campion într-o gală Wrestlemania şi a ieşit cu centura de campion în mână după ce l-a învins pe Shawn Michaels, colegul său de echipă din ultimele săptămâni şi jumătatea validă a DX-ului după accidentarea care l-a scos şase luni pe tuşă pe Triple H.

Lupta dintre Cena şi Michaels a fost una extrem de echilibrată în care ambii luptători au încercat de mai multe ori să aplice manevrele lor de final sau să obţină victoria prin pin, numărătoare până la trei în care adversarul trebuie să fie cu ambii umeri la podea, însă până la urmă câştig de cauză a avut Cena, cel care a aplicat cu succes un al doilea STFU. Ambii luptători au suferit însă probleme serioase la nivelul capului, atât Michaels cât şi Cena încheind lupta cu sângele şiroind pe feţe.

Directorul SmackDown, miliardarul Vince McMahon, a încheiat seara fără părul de pe cap, alesul său pentru lupta miliardarilor, Umaga, fiind învins de reprezentantul lui Donald Trump, Bobby Lashley.

Deşi cotat cu şansa a doua, campionul ECW a reuşit să-l învingă pe campionul intercontinental graţie intervenţiei arbitrului oficial, fostul mare luptător Stone Cold Steve Austin.

Disputa dintre Lashley şi Umaga a fost una extrem de încinsă şi dominată de buldozerul samoan care era foarte aproape de victorie după intervenţia lui Shane McMahon, fiul lui Vince, dar până la urmă Stone Cold Steve Austin a intervenit şi el în favoarea lui Bobby Lashley care a reuşit astfel să câştige lupta.

Surprins iniţial de înfrângerea suferită de reprezentantul lui, Vince McMahon a încercat să fugă pentru a nu fi ras pe cap de rivalul său, Donald Trump, dar a fost prins de Austin care i-a aplicat manevra sa de final şi l-a aruncat pe un scaun de bărbier moment în care McMahon şi-a pierdut podoaba capilară.

Piramida de opt luptători, Bank Ladder Match, a fost câştigată de Ken Kennedy, cel care a profitat de accidentarea suferită de Finlay după ce acesta l-a prins pe Matt Hardy într-o Celtic Cross pentru a-l elimina.

În ciuda intervenţiei lui Hornswoggle, apropiatul lui Finlay, Kennedy a fost de neoprit pe final iar prin victoria de la Bank Ladder Match acesta a obţinut pe lângă o importantă sumă de bani şi posibilitatea să-şi aleagă pentru ce titlu va lupta şi unde se va disputa lupta.

Chris Benoit şi-a păstrat titlul de campion al Statelor Unite după lupta cu MVP în care ultimul, debutant la o asemenea gală, a avut un start mai bun de luptă dar a trebuit să cedeze pe final în faţa plusului de experienţă din dreptul lui Benoit.

Într-o altă luptă pentru titlu, Melina şi-a păstrat centura de campioană feminină după victoria obţinută împotriva lui Ashley într-o luptă în care mai multe adversare ale celor două s-au situat în jurul ringului şi au avut dreptul să intervină ori de câte ori Melina sau Ashley au fost aruncate în afara ringului.

În cel mai impunător meci al serii, campionul indian Marele Khali l-a învins pe Kane graţie unei lovituri sub centură trecută cu vederea de arbitrul de ring.

Lovitura sub centură i-a dat lui Khali avantajul necesar ca acesta să poată încheia lupta printr-un chock-slam executat cu două mâini şi o numărătoare pin până la trei.

Kane a pierdut astfel duelul giganţilor, ambii luptători au peste 2.10 metri, deşi a încercat să se folosească în ring de un cârlig şi un lanţ. Mai mult, după luptă, Khali a fost foarte aproape să-l sugrume pe Kane cu propiile-i arme.

În sfârşit, în războiul diviziilor, extremiştii de la ECW i-au învins pe reprezentanţii New Breed după ce Rob Van Dam, singurul luptător dintre cei opt implicaţi în această luptă care a mai participat la o gală Wrestlemania, l-a ţinut la podea pe Striker pentru o numărătoare pin până la trei.

Pentru ECW au evoluat, alături de Rob Van Dam, Sabu, Sandman şi Tommy Dreamer, iar pentru New Breed au evoluat Kevin Thorne, Elijah Burke, Matt Striker şi Marcus Cor Von, susţinuţi de superba Ariel.
 

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...