Wenger: SUA ar avea nevoie de 10 jucatori ca David Beckham

0
131

Antrenorul echipei engleze de fotbal Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, a apreciat că sosirea lui David Beckham la Los Angeles Galaxy nu va fi suficientă pentru a lansa fotbalul în SUA, unde “este nevoie de 10 transferuri de astfel de staruri pentru a se ajunge la un asemenea obiectiv“.

Dacă vor cu adevărat să lanseze fotbalul-soccer, ar fi excelent pentru acest sport. Dar vor trebui să multiplice cu 6, 7 sau 10. Dacă ar avea 10 jucători ca Beckham în campionat, ar fi un implus. Dar un singur fotbalist nu este de-ajuns. în SUA, rezervorul de jucători este imens, 16 milioane de persoane joacă soccer. Nu există însă nicio legătură între elită şi cei care joacă la universitate
, a spus Wenger.

Tehnicianul lui Arsenal a reamintit eşecul soccerului în SUA în anii 1970, când au fost aduşi aici jucători la sfârşitul carierei, precum Pele şi Beckenbauer. Atunci, s-a construit o elită, lipsită de bază. Acum, au o bază şi este un moment excelent pentru a construi o elită. Dar Beckenbauer nu este suficient, trebuie să cumpere 10 ca el, a conchis Wenger.

romanainsoccer.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here