Vrea cu Unirea in top

întors în ţară după experienţa poloneză numită Wisla Cracovia, Dan Petrescu are planuri mari şi vrea să ajungă cu nou-promovata Unirea Urziceni în cupele europene

Reporter: în Polonia te luptai pentru campionat şi cupă, iar la Urziceni trebuie să rămîi în prima ligă. Nu este un pas înapoi pentru tine?
Dan Petrescu: Pur şi simplu nu am putut să mai stau acasă, am prea multă energie. După ce am plecat de la Wisla Cracovia, de unde am fost înlăturat deşi echipa mergea bine, am primit mai multe oferte, dar cea mai bună pentru mine a fost de la Unirea Urziceni. Oricum, nu regret că am plecat în Polonia. Am învăţat multe şi experienţa asta îmi va prinde bine în carieră.
Reporter: Eşti mulţumit de ceea ce ai găsit la noua ta echipă?
Petrescu: Bineînţeles. Aici sînt condiţii excelente, sînt chiar impresionat. Avem un stadion cochet şi o bază de pregătire cum nu prea vezi la multe formaţii din Liga I. Din această cauză sînt convins că am luat cea mai bună hotărîre cînd am semnat cu acest club.
Reporter: Care sînt diferenţele dintre Unirea şi fosta ta echipă, Sportul Studenţesc?
Petrescu: Sportul era o echipă mică, cu jucători talentaţi, dar cu un obiectiv, salvarea de la retrogradare, care nu mi se potriveşte. Aici este altă mentalitate, vrem să ajungem în top.
Reporter: Ce înseamnă în top?
Petrescu: în 2007 trebuie să scăpăm fără probleme de retrogradare, să terminăm în primele şapte. După aceea, uşor-uşor sper să ne îndreptăm spre cupele europene. Nu trebuie să ne grăbim însă, pentru că avem exemplul CFR Cluj şi Poli Timişoara, care nu au reuşit din prima.
Reporter: Ai schimbat jumătate din lot în această iarnă.
Petrescu: într-adevăr, şi îmi este teamă de lipsa de omogenitate, din acest motiv avem foarte mult de muncă în această pauză competiţională. Sînt zece jucători noi, în care eu am mare încredere.
Reporter: Să înţeleg că eşti mulţumit de campania de transferuri.
Petrescu: Mara e un jucător foarte bun, el trebuie să fie liderul echipei. Am mare încredere în el, trebuie să facă diferenţă. Pădureţu e foarte tehnic, Bordeanu şi Onofraş au demosntrat în ultimii ani că au potenţial.
Reporter: Printre nou-veniţi sînt şi foştii tăi elevi de la Sportul şi Rapid, Negru şi Galamaz. Au un avantaj în faţa celorlalţi?
Petrescu: în nici un caz. Sînt doi băieţi pe care îi cunosc foarte bine, le ştiu potenţialul, dar din păcate nu au prea jucat în ultima vreme. Vă promit că vor fi titulari doar în cazul în care vor demonstra că merită din plin acest lucru.
Reporter: S-a vorbit mult despre prietenia dintre tine, Stelea şi Mara. îţi va afecta munca în vreun fel?
Petrescu: Mara nu e prietenul meu, e jucătorul meu. El ştie acest raport şi sînt convins totul va decurge normal. Stelea e un fotbalist cu mare experienţă şi un portar foarte bun, care ajută echipa. în concluzie, nu vor fi probleme.     

Stiri recente

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la China Open

Sorana Cîrstea, locul 26 mondial, a fost eliminată în primul tur la China Open, turneu de categorie WTA 1000,...