Vor in Liga Campionilor (articol complet)

Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, este nemulţumit de locul ocupat după 19 etape de formaţia sa şi nu concepe să rateze podiumul la finalul sezonului

Reporter: Domnule Mureşan, la CFR s-au investit sume impresionante în ultimul an. Se putea mai mult decît locul patru pe care-l ocupă echipa în acest moment?
Iuliu Mureşan: într-adevăr, era loc de mai bine. Dacă eram atenţi, terminam prima parte a campionatului pe locul doi. Au fost două meciuri decisive: cu Bistriţa, cînd am condus cu 2-0 pînă în minutul 72, dar am pierdut, şi cel de acasă cu FC Vaslui, cînd n-am reuşit să învingem. Cu acele puncte stăteam mult mai bine, dar nu e rău nici aşa. Cel mai important este că nu am pierdut nici o partidă pe teren propriu.

Reporter: Clujul e clubul cu cei mai mulţi străini din Liga I. Ce va determinat să alegeţi această strategie?
Mureşan: Am anticipat modificarea legislaţie, o dată cu aderarea la Uniunea Europeană şi ne-am documentat foarte bine. Am fost mai deştepţi cu cinci minute decît ceilalţi.

Reporter: De ce v-aţi orientat spre Portugalia, de unde aţi transferat majoritatea jucătorilor?
Mureşan: Este o ţară care ne este compatibilă. Fotbaliştii sînt la fel de tehnici ca cei români, iar campionatul lor se aseamănă cu al nostru. Am considerat că portughezii se vor integra mai uşor la noi. Sîntem mulţumiţi de jucătorii aduşi în vară.

Reporter: Aţi preferat şi un antrenor străin.
Mureşan: A fost o alegere forţată. Ne-a obligat Dorinel Munteanu să apelăm la această variantă. Am fost nevoiţi să găsim antrenor în cîteva ore. Ne-am orientat spre tehnicienii liberi de contract, iar Cristiano Bergodi a fost cea mai bună variantă, lucru care s-a văzut ulterior.

Reporter: Care este diferenţa între CFR-ul lui Dorinel Munteanu şi cel condus de Bergodi?
Mureşan: în primul rînd este diferit modul de abordare a meciurilor, lucrează foarte mult tactic. în plus, luăm mai puţine goluri, iar randamentul linei ofensive nu a scăzut, doar avem cel mai bun atac din ţară, alături de Dinamo.

Reporter: Cum va continua campania de transferuri a Clujului în această iarnă?
Mureşan: Vor mai veni probabil jucători, dar vor şi pleca cîţiva. Un lucru este cert, nu vom vinde fotbaliştii valoroşi, vor pleca doar cei care nu au dat randament. Cred că CFR Cluj are în acest moment cel mai puternic lot din Liga I şi cea mai bună bancă de rezerve. Glumind, pot spune că avem concurenţă şi pe postul de frizer. Pînă acum preparatorul fizic era responsabil cu tunsul fotbaliştilor, dar de două săptămîni a venit Tony da Silva, care ţine să-i ia locul.

Reporter: Ce aşteptaţi de la retur?
Mureşan: Nu cred că vom avea probleme să ne calificăm în Cupa UEFA, dar noi sperăm la locul doi, pentru a juca în Liga Campionilor în anul centenarului clubului nostru.

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...