Vlad Iacob a fost demis de la Dinamo! Ce se întâmplă la echipa roș-albă

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a fost revocat din funcţie. Postul urmează să fie ocupat de Andrei Nicolescu, care era preşedintele clubului.

Vlad Iacob a fost revocat cu un singur vot, al reprezentantului Red&White, acţionarul majoritar cu peste 80% din acţiuni.

„Timp de un an de zile mi-am asumat un drum dificil. Pot să spun că sunt pregătit să îmi închei mandatul cu mândrie după performanţa promovării, însă totodată voi rămâne umil, pentru că eu consider că Dinamo merită mult mai mult decât o simplă promovare şi sunt conştient că în contextul dat nu am putut să îi ofer mai mult de atât. Sper că în viitor să mai pot să am ocazia să fac parte din conducerea acestui club. Eu nu voi ataca această decizie, este opţiunea acţionarilor să recurgă la orice mijloc legal pe care îl consideră benefic pentru ei şi pentru club. Astăzi la vot în cadrul AGA au fost prezenţi reprezentanţi ai Red&White, ai Asociaţiei Dinamo Socios, ai domnului Cionca şi ai domnului Badea. A fost un singur vot pentru revocarea mea, cel exprimat de Red&White, celelalte trei părţi au votat împotriva revocării mele. APCH nu a fost prezentă”, a spus el.

Iacob nu era plătit pentru munca sa. „Relaţiile nu erau foarte bune nici în momentul promovării. Proiectul a fost alterat uşor, uşor de către noii acţionari majoritari ai clubului. Nu a fost un proiect care să ofere încredere unor potenţiali investitori, care au fost invitaţi să participe, şi nu a asigurat resursele necesare pentru clubul aflat în insolvenţă. E un proiect care, din punctul meu de vedere, nu asigură cea mai bună şansă pentru Dinamo, atât în procesul de reorganizare, cât şi în plan sportiv. Eu consider că proiectul ar fi trebuit păstrat aşa cum a fost discutat iniţial şi construit având Dinamo pe primul loc. Acum eu consider că interesul lui Dinamo ar trebui să primeze, înaintea oricăror interese ale oamenilor implicaţi. Acum Dinamo nu este pe primul loc” a mai declarat Iacob.

Ce se întâmplă la Dinamo

„Mi-e greu să fac o estimare cât timp va mai rezista Dinamo. În momentul acesta, în conturile clubului nu există sumele şi nici contracte care să acopere sumele necesare. Domnii acţionari ştiu mai bine dacă au resursele necesare pentru a încheia sezonul, pentru a merge mai departe clubul. Eu nu vreau să cred că se pune problema falimentului sau a neîncheierii sezonului. Este un pericol dacă acel acord de monitorizare nu este respectat, el are nişte clauze, nişte termeni, care trebuie respectaţi. Sunt nişte praguri trimestriale, care trebuie respectate, sunt sume de bani care trebuie convertite în capital social sau aduse sub altă formă în club, altfel clubul riscă sancţiuni grave în plan sportiv, cum ar fi depunctarea. Primul termen este la sfârşitul trimestrului actual, în octombrie. Vor trebui făcute majorări de capital social, care nu au fost efectuate până astăzi. În jur de un milion de euro este nevoie. Mai sunt şi două tranşe, una deja scadentă, care însumează aproximativ 700.000 de euro, sunt sume importante de care Dinamo are nevoie în viitorul foarte, foarte apropiat. Doar de la acţionari poate face rost Dinamo de aceşti bani. Nu e rolul meu să comentez dacă ei dispun sau nu de aceste resurse, este obligaţia lor, asumată faţă de club şi de suporteri” a explicat Vlad Iacob.

Stiri recente

Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, scor 28-27, în turul sferturilor European League, la handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins, acasă, echipa daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale European...