Te asteptam si pe retelel sociale

Baschet

Virgil Stănescu a intrat în cursa pentru postul de președinte al Federației Române de Baschet: “Cred în baschetul românesc”

Virgil Stănescu și-a lansat în mod oficial candidatura la postul de președinte al Federației Române de Baschet. Actualmente președinte al Sports Hub, o organizație de antreprenoriat sportiv, dar și director executiv al comunității de business CEO Clubs, Stănescu este unul dintre cei mai reprezentativi jucători din baschetul românesc în ultimele trei decenii.

Autor al podcast-ului SportED Talks, Stănescu și-a anunțat intenția de a participa în cursa pentru ocuparea postului de președinte al FR Baschet tot în mediul online, pe platforma frb.virgilstanescu.ro

“Nu vreau să transform această platformă într-un colț al monologului ci doresc ca oamenii să își exprime părerea despre obiectivele din program și să spună care sunt provocările pe care le întâlnesc în comunitățile de baschet din care fac parte sau pe care le reprezintă”, a spus Stănescu.

Cu o carieră sportivă care a inclus evoluții în campionatul universitar nord-american și apoi la echipe de club din cele mai puternice campionate din Europa, Stănescu și-a completat evoluțiile de pe teren cu o activitate academică și apoi profesională la cel mai înalt nivel.

Are o diplomă în management de la Universitatea din Alabama de Sud, Statele Unite, la care se adaugă un Master în Management și Leadership susținut la Northumbria, Marea Britanie, care se află printre cele mai bune unu la sută universități de business din lume, precum și numeroase cursuri, printre care și FIBA Manager, al Federației Internaționale de Baschet.

“Am învățat că meciul se întâmplă pe teren. Că dacă vrei să schimbi ceva trebuie să te implici și trebuie să fii pregătit pentru asta. Numai așa ai o șansă la victorie. Pot să ajut baschetul românesc să câștige prin ce am învățat, prin ce am exersat și printr-o echipă profesionistă și bine antrenată pentru a urmări performanța atât în sport cât și în business”, a mai declarat Stănescu.

Fostul căpitan al echipei naționale, desemnat de cinci ori cel mai bun baschetbalist român își va prezenta în perioada următoare, pe platforma frb.virgilstanescu.ro, programul care cuprinde opt obiective majore pentru următorii patru ani.