VIDEO: Manchester United – Europa XI

0
80

Meciul demonstrativ dintre clubul englez Manchester United şi un dream-team alcătuit din jucători care evoluează pe Bătrânul Continent şi intitulat Europa XI s-a încheiat cu victoria englezilor cu 4-3 după ce la pauză a fost chiar 4-1.

Pentru câteva ore lumea fotbalului mondial a făcut pauză pentru a urmări jocul spectacol de la Manchester dintre United şi o selecţionată a celor mai buni jucători din Europa.

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Uniunii Europene, s-a decis ca o echipă de vedete din Europa să joace un meci caritabil tocmai împotriva englezilor de la Manchester United care au împlinit 50 de ani de la prima participare în cupele europene.

72.000 spectatori au umplut până la refuz stadionul Old Trafford pentru un meci spectacol plin cu faze de excepţie, mai ales în prima repriză, meci câştigat în final cu 4-3 de gazde, pur fotbalistic simţindu-se din plin plusul de omogenitate din echipa lui Sir Alex Ferguson.

Din păcate însă, la gazde au lipsit Van Der Sar, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Silvestre, Solskjaer sau Saha, astfel că au apărut câţiva jucători mai puţin folosiţi în meciurile oficiale, iar la oaspeţi au apărut în ultima clipă nume precum Canizares, Ivan Campo, Stefanovic, Christanval, Giannakopoulos, Zenden sau Diouf pentru a anula absenţele unor Paolo Maldini, Ronaldo, Puyol, Juninho Pernambucano, Thuram, Kahn sau Iker Casillas.

Fondurile rezultate de pe urma acestui meci vor fi donate în scopuri caritabile prin intermediul fundaţiei Manchester United care încearcă să ofere şansa tuturor copiiilor din lume să se bucure de plăcerea de a juca fotbal.

Manchester United – Europa XI 4-3 (4-1)

Au marcat: Rooney (6, 43), W. Brown (9), Cr. Ronaldo (35) / Malouda (23), Diouf (52, 88 pen.)

Manchester United: Kuszcak (Heaton 46) – G. Neville (OShea 46), W. Brown, Heinze, Richardson – Cr. Ronaldo (Eagles 46), Scholes, Giggs (Carrick 46), Park Ji Sung – A. Smith (Dong 72), Rooney (A. Cole 46). Antrenor: Alex Ferguson.

Europa XI:
Canizares (Coupet 46) – Zambrotta (Ivan Campo 64), Ayala (D. Stefanovic 46), Materazzi (Christanval 46), Abidal (Carragher 46) – Mancini (Kallstrom 46), Pirlo (Gerrard 46), Gattuso (Giannakopoulos 46), Malouda (Zenden 46) – Ibrahimovici (Diouf 46), H. Larsson (Fowler 64). Antrenor: Marcello Lippi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here