VIDEO: FC Sevilla – Tottenham 2-1 / Derby stricat de arbitrii

Plecată cu prima şansă în dubla cu Tottenham datorită faptului că este deţinătoarea trofeului şi a fost considerată cea mai bună echipă de club din 2006, Sevilla a avut nevoie de intervenţia luxemburghezului Alain Hamer, arbitrul de centru, pentru a învinge pe Tottenham.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 2 prin irlandezul Robbie Keane, cel care a înscris din a doua încercare după ce primul său şut a fost respins cu greu de Palop, însă Sevilla a egalat prin Kanoute dintr-un penalty inventat în minutul 19 şi a reuşit golul victoriei prin Kerzhakov în minutul 36, rusul punctând cu o lovitură de cap din apropiere după o centrare a lui Escude de pe stânga.

Alexander Kerzhakov a fost declarat omul meciului de site-ul oficial UEFA, deşi această distincţie putea fi acordată şi arbitrului de centru care a acordat aiurea penaltiul din care spaniolii au reuşit să egaleze şi să reintre în meci, în timp ce pe site-ul eurosport.com, Kerzhakov a primit 6.5, la fel ca Escude însă sub Jesus Navas, 6.6, Kanoute, 8.5, sau Robbie Keane, 7.6.

FC Sevilla – Tottenham 2-1 (2-1).

Au marcat: Kanoute (19 pen.), Kerzhakov (36)/ Ro. Keane (2). Cartonaşe galbene: David Castedo (31)/ Robinson (18), Tainio (34), Lee Young Pyo (46 p.r.), Zokora (52). Cartonaşe roşii:

FC Sevilla: Palop – Daniel Alves, Javi Navarro, Escude, David Castedo (Dragutinovic 68) – Jesus Navas, Poulsen, Renato (Marti 61), Adriano Correia – Kanoute, Kerzhakov. Antrenor: Juande Ramos.
Tottenham: Robinson – Stalteri, Dawson, Chimbonda, Lee Young Pyo – A. Lennon (Malbranque 80), Zokora, Jenas, Tainio (Ghaly 84) – Ro. Keane, Berbatov. Antrenor: Martin Jol.

Arbitru: Alain Hamer (Luxemburg).Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...