VIDEO: Espanyol – Benfica 3-2 / Retur de foc

Derby-ul iberic a fost şi meciul din prima manşă cu cele mai multe goluri. Espanyol – Benfica a însemnat şi drumul de la agonie sau extaz spre extaz sau agonie, totul fiind în funcţie de numele echipei.

Espanyol a condus cu 3-0 după o oră de joc, goluri Raul Tamudo, dribling scurt şi şut pe sus, Riera, şut deviat de Nelson după o diagonală de excepţie, şi Pandiani, reluare cu capul după o centrare a lui Riera, şi totul părea perfect pentru spanioli dar portughezii au reuşit o revenire formidabilă, au marcat de două ori în trei minute, Nuno Gomes, reluare din apropiere după o pasă a lui Miccoli care a dejucat pasul la offsaid al gazdelor, şi Simao Sabrosa, şut deviat de Jarque, iar formaţia care a eliminat pe Dinamo în 16-imi este acum favorită la calificare, Benfica având nevoie pe teren propriu chiar şi de un 1-0 sau 2-1.

Simao Sabrosa a fost considerat de site-ul oficial UEFA drept eroul meciului în timp ce pe eurosport.com el a primit nota 7.1, un calificativ sub cel al lui Nuno Gomes, 7.2, sau Riera, 7.3.

Espanyol – Benfica 3-2 (2-0).

Au marcat: Raul Tamudo (15), Riera (33), Pandiani (58)/ Nuno Gomes (63), Simao Sabrosa (65). Cartonaşe galbene: Zabaleta (26), Riera (64)/ Anderson (4), Simao Sabrosa (37). Cartonaşe roşii:

Espanyol: Gorka Iraizoz – Zabaleta (Lacruz 69), Torrejon, Jarque, Chica – Rufete (Ito 80), Moises, I. De La Pena, Riera – Raul Tamudo (Pandiani 53), Luis Garcia. Antrenor : Ernesto Valverde.
Benfica: Quim – Nelson, Anderson, Moreira Marinho, Leo – Karagounis, Petit, Joao Coimbra (Rui Costa 36), Simao Sabrosa – Nuno Gomes, Derlei (Miccoli 57). Antrenor: Fernando Santos.



Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...