Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

VIDEO / Benfica elimina cu emotii PSG

Venită la Lisabona de pe penultimul loc din Franţa dar cu avantajul unei victorii în tur, 2-1, Paris Saint Germain a fost foarte aproape să producă surpriza dar până la urmă Benfica s-a impus cu 3-1, întorcând astfel soarta calificării.

Killer-ul lui Dinamo în 16-imi, Benfica Lisabona, a avut momente de cădere şi în dubla cu Paris Saint Germain, o umbră a fostei campioane a Franţei, dar până la urmă portughezii au reuşit din nou să o scoată la capăt.

După 1-2 în tur, Benfica a făcut rapid 2-0 la Lisabona, goluri Simao Sabrosa, după o centrare a lui Nuno Gomes, şi Petit, cu un lob superb din afara careului mare, însă un conaţional d-al gazdelor, Pedro Pauleta, a redus din diferenţă chiar înainte de pauză cu o lovitură de cap după o centrare a lui Rothen şi PSG părea în stare să producă surpriza.

Partea a doua a fost mai echilibrată şi, când toată lumea se pregătea de prelungiri, Mulumbu are o intervenţie ratată în propriul careu asupra lui Leo şi Benfica beneficiază de un penalty transformat cu precizie de Simao Sabrosa.

3-1 pentru Benfica şi portughezii sunt ultima echipă care se califică în sferturile de finală ale Cupei UEFA, tragerea la sorţi urmând a avea loc vineri.

Evidenţiaţii partidei au fost Moretto, 7.5, Petit, 7.3, Simao Sabrosa, 8.5, Pauleta, 7.3, şi Rothen, 6.7, în timp ce Landreau, Mabiala, Mulumbu, Luyndula, Katsouranis şi Moreira Marinho au fost corigenţii meciului.

Benfica Lisabona, Paris Saint Germain 3-1 (2-1).

Au marcat: Simao Sabrosa (12, 88 pen.), Petit (27)/ Pauleta (32). Cartonaşe galbene: Katsouranis (22), Nuno Gomes (91)/ Mulumbu (2, 88), Rothen (61), Traore (91). Cartonaşe roşii: Mulumbu (88).

Benfica: Moretto, Nelson, Moreira Marinho, Anderson, Leo, Simao Sabrosa, Petit, Katsouranis, Karagounis (Joao Coimbra 46), Nuno Gomes (Paulo Jorge 96), Miccoli (Derlei 77). Antrenor: Fernando Santos.
PSG: Landreau, Mabiala (B. Mendy 75), Rozehnal, Traore, Drame, Mulumbu, Diane, Gallardo (Ngog 70), Rothen, Pauleta, Luyndula (B. Kalou 70). Antrenor: Paul Le Guen.

Arbitru: Florian Meyer (Germania).

Citeste mai multe!