VIDEO / Alkmaar, calificata la limita in sferturi

După ce a revenit în meciul cu Fenerbahce de la 1-3 pentru a se califica mai departe, Alkmaar a trecut şi de Newcastle după ce a pierdut prima manşă cu 2-4 şi olandezii sunt în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

De departe una din cele mai spectaculoase echipe din Europa, AZ 67 Alkmaar, continuă parcursul din Cupa UEFA deşi a primit cinci goluri în dubla cu Fenerbahce din 16-imi şi patru goluri în mai puţin de o repriză în dubla cu Newcastle din optimi.

Englezii s-au impus pe teren propriu cu 4-2 dar Alkmaar îşi demonstrează din plin statutul de specialistă a revenirilor şi a câştigat acasă cu 2-0, exact atât cât a trebuit pentru a ajunge între ultimele opt echipe din UEFA.

Şota Arveladze a deschis scorul după mai puţin de un sfert de oră de joc, georgianul marcând cu o reluare din apropiere după o centrare pe jos a lui Koevermans, colegul său din linia de atac fiind şi cel care a adus calificarea lui Alkmaar în minutul 56 cu o reluare cu capul din colţul scurt după un corner executat de Martens.

Finalul a fost unul extrem de încins, cu numeroase cartonaşe galbene şi cu mijlocaşul Nicky Butt iertat de o eliminare după ce l-a lovit fără minge pe Kew Jaliens de la gazde.

Remarcaţii partidei au fost Koevermans, 7.7, Arveladze, 7.4, Waterman, 6.9, şi Donk, 6.8, în timp ce Emre, Duff, Huntington şi Given au dezamăgit, nereuşind să primească note de trecere.

AZ 67 Alkmaar – Newcastle United 2-0 (1-0).

Au marcat: S. Arveladze (14), Koevermans (56). Cartonaşe galbene: De Cler (89), Jaliens (94)/ Bramble (33), Given (90), Butt (94). Cartonaşe roşii:

AZ Alkmaar: Waterman, Steinsson, Jaliens, Donk, De Cler, Jenner (Lens 80), De Zeeuw, Dembele, Martens (Boukhari 90), Koevermans (Opdam 84), Ş. Arveladze. Antrenor: Luis Van Gaal.
Newcastle: Given, Solano, Taylor, Bramble, Huntington (NZgobia 86), Dyer, Parker, Butt, Duff (Emre 59), Sibierski, Martins. Antrenor: Glenn Roeder.

Arbitru: Bertrand Layec (Franţa).

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...