Victorie muncita pentru Sharapova

în ultimul meci din optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Australian Open, Maria Sharapova, principala favorită, a învins-o cu 7-5, 6-4, pe compatrioata sa Vera Zvonareva după un meci pe care Sharapova îl putea încheia mult mai repede.

După un set echilibrat în care cele două rusoaice au mers cap la cap până la 5-5, în actul al doilea Sharapova a condus cu 5-2 şi a avut serviciul dar Zvonareva a profitat din plin de momentul de relaxare al adversarei şi a reuşit primul break din meci.

La 5-4 pentru Sharapova şi serviciul, Zvonareva a făcut 40-0 şi a avut trei mingi de un nou break dar Sharapova şi-a adus aminte că este una dintre cele mai bune jucătoare din lume, a recuperat terenul pierdut şi a finalizat setul şi meciul cu un sec 6-4.

în sferturile de finală de marţi, Sharapova va juca împotriva unei alt rusoaice, Anna Chakvetadze, cap de serie numărul 12, jucătoare ce a eliminat-o clar, 6-4, 6-1, pe elveţianca Patty Schnyder, cap de serie numărul 8.

în celelalte meciuri, americanca Serena Williams o va întâlni pe israelianca Shahar Peer, cap de serie numărul 16, cehoaica Nicole Vaidisova, cap de serie numărul 10, va juca împotriva compatrioatei sale, Lucie Safarova, iar într-un adevărat derby al campioanelor, belgianca Kim Clijsters, favorită numărul 4, o va întâlni pe elveţianca Martina Hingis, favorită numărul 6.

AmosNews. 

Stiri recente

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open

Ana Bogdan a câștigat turneul WTA 125 Parma Ladies Open, după ce a învins-o în finală pe slovaca Anna...