Viața lui Ayrton Senna, subiectul unui musical în Brazilia

Viața pilotului de Formula 1, Ayrton Senna, este subiectul central al unui musical care va avea premiera vineri în orașul Rio de Janeiro.

Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, a avut un accident mortal în 1994.

“Țara are mare nevoie de o personalitate cum a fost Senna”, a declarat producătoarea Aniela Jordan la prezentarea pentru presă a acestui musical,  la Rio de Janeiro.

Spectacolul se va juca începând de vineri la Teatrul Riachuelo din metropola braziliană, cu participarea a 24 de actori, dansatori și acrobați, care vor evolua într-o ambianță asemănătoare show-urilor de circ, cu o coloană sonoră ce include 15 cântece originale.

Regizorul Renato Rocha a încercat să reproducă spectacolul oferit de cursele din circuitul F1: un întreg univers de lumini vii și neoane, pneuri, căști de pilot, bolizi și sunete produse de accelerația mașinilor de Formula 1.

Musicalul nu va fi însă o relatare cronologică a vieții lui Ayrton Senna. El evocă mai degrabă momentele cheie din viața celebrului pilot brazilian, care a murit la vârsta de 34 de ani pe circuitul de la Imola (Italia), pe 1 mai 1994, după ce a percutat un zid din beton în virajul extrem de rapid Tamburello, primul de după linia de pornire.

Actorul Hugo Bonemer joacă rolul pilotului, unul dintre cei mai apreciați din toate timpurile și care a fost campion mondial în 1988, 1990 și 1991.

“Este unul dintre acele roluri pe care îți dorești cu adevărat să le primești, dar care îți provoacă în același timp frică. Este o mare responsabilitate”, a declarat Hugo Bonemer, care s-a făcut remarcat în ultimii ani după ce a jucat în câteva telenovele.

 

Sursa foto: Ayrton Senna, O Musical / Facebook

Stiri recente

Danemarca – România, scor 39-23, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial

Naţionala României a pierdut , la Herning, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial, cu Danemarca, scor...