Valentin Velcea, antrenorul lui Poli Timisoara pana in vara

Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a declarat duminică, că Valentin Velcea a fost numit antrenor principal al echipei bănăţene, urmând să conducă formaţia de pe Bega până la vară.

“Personal consider că acum asta e soluţia. Velcea e tânăr şi merită sa-i dăm o şansă. A stat atâta timp alături de jucători, promite ca antrenor şi cred că va putea să aibă rezultate. Are aceleaşi obiective. Să ducă echipa într-o cupă europeană şi să ajungă în finala Cupei României pentru că, odată ajunşi acolo, sigur câştigăm trofeul”, a declarat Maria Iancu.

Patronul echipei timişorene a adăugat că Velcea nu va fi îndepărtat din club la vară, o dată cu venirea lui Duşan Uhrin jr., deoarece este cel mai potrivit om care să-i prezinte echipa viitorului tehnician al alb-violeţilor: “De la vară, asta e opţiunea noastră. Velcea va fi secundul lui Duşan Uhrin jr. E cel mai în masură să-i comunice primele date despre jucători e şi cel mai îndreptăţit să fie alături de noul antrenor”.

Cu toate acestea, Iancu a recunoscut că nu a sistat discuţiile pentru aducerea unui alt antrenor până în vară: “În momentul acesta numai un antrenor străin se pliază pe ceea ce vrem noi la Timişoara, de aceea m-am orientat spre această piaţă. Din ţară au fost câteva nume, dar nu am căzut de acord la anumite aspecte. Numai un străin va veni la Timişoara”.

Adrian Valentin Velcea are 34 de ani, s-a născut la Sadova, în judeţul Mehedinţi, este căsătorit şi are doi copii. A debutat în fotbal în 1991, la Poli Timişoara, în meciul cu Petrolul Ploieşti. A jucat pe postul de mijlocaş central. În carieră, a evoluat la UM Timişoara, CFR Timişoara, Gloria Bistriţa şi Poli Timişoara. Şi-a încheiat cariera în 2005, tot la Poli Timişoara, în meciul cu Dinamo Bucureşti, informeaza NewsIn.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Valentin Velcea a devenit antrenor cu Licenţa A UEFA. A fost în staff-ul tehnic al lui Gheorghe Hagi, pe perioada în care acesta a antrenat-o pe Poli Timişoara. Velcea a fost secund în scurta perioada în care Sorin Cârtu a condus şi el formaţia de pe Bega. Tot pe post de secund a fost şi în perioadele în care la echipă au antrenat Artimon şi Iosif Rotariu.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...