UTA a devenit societate pe actiuni

UTA si-a schimbat forma de organizare si s-a transformat din asociatie sportiva non-profit in societate pe actiuni, iar Nicoale Bara (foto) a revenit ca investitor la gruparea aradeana.

„In cursul saptaminii viitoare, noua societate comerciala va fi inregistrata la FRF si LPF, astfel incit UTA sa-si poata sustine legal si sub acoperire regulamentara activitatile in cadrul Federatiei si Ligii Profesioniste de Fotbal. Societatea comerciala pe actiuni reprezinta viitorul in fotbal, intr-o asemenea organizare investitorii nu arunca banii de pomana, au banii protejati”, a declarat Nicolae Bara.
FCM UTA a trecut in cadrul unei societati comerciale pe actiuni, denumita SC UTA 1947 SA Arad, si deoarece schimbarea s-a realizat in plin campionat, vechea asociatie sportiva FCM UTA, una non-profit, a devenit, cu 51%, actionar majoritar al noii societati comerciale, deoarece detine licenta de club profesionist si toti jucatorii. Restul actiunilor, 49%, sunt detinute de omul de afaceri Nicolae Bara, care a revenit astfel oficial ca investitor si proprietar al clubului aradean.

Din asociatia non profit FCM UTA, cea care detine pachetul majoritar de actiuni, fac parte Nicolae Bara, Teodor Lupsa si asociatia Suporter Club UTA, o grupare a sustinatorilor aradeni. (NewsIn)