Unsprezecele liber

PortarDavid James (Portsmouth, 39 de ani): În ciuda vârstei înaintate, James încă speră să îl convingă pe Fabio Capello să îl convoace pentru CM din Africa de Sud. Pentru a reuşi, ar trebui să se despartă de Portsmouth, club cu grave probleme financiare şi aproape de retrogradarea în Championship. Pentru a treia oară în 2009, Portsmouth nu a reuşit să plătească salariile jucătorilor şi ale angajaţilor, momentan salvându-se in extremis de la intrarea sub sechestru financiar.

Cluburi interesate: Birmingham, Burnley, Tottenham

Fundaşi

Christoph Metzelder (Real Madrid, 29 de ani): Venit de la Borussia Dortmund pe Santiago Bernabeu, Metzelder nu a reuşit să convingă la Madrid. În turul de campionat a jucat doar două meciuri, iar despărţirea de madrileni nu este foarte departe.

Cluburi interesate: Blackburn, Everton, Stoke City

Juliano Belletti (Chelsea, 33 de ani): Brazilianul s-a adaptat bine la Chelsea, trecând de la stilul de fotbal latin la cel saxon şi demonstrând că este un jucător flexibil, care se pliază uşor la cerinţele echipei. Ar putea încerca o nouă schimbare, cluburi interesate de serviciile sale existând, doar că nu se ştie cât de dispusă va fi Chelsea să îl cedeze.

Cluburi interesate: Fulham, Benfica

Philippe Senderos (Arsenal, 24 de ani): Pentru puştimea de la Arsenal, la cei 24 de ani ai săi, Senderos poate fi considerat un bătrân. Împrumutat de tunari la AC Milan, elveţianul a apucat să joace de multe ori pentru „rosso-neri”. Cum la Arsenal ar fi mai mult rezervă, Senderos caută o echipă care să îi asigure un loc în primul 11.

Cluburi interesate: Sunderland, Bayern Munchen

Fabio Aurelio (Liverpool, 30 de ani): Forma proastă a lui Liverpool nu mai garantează  nimic, poate în afară postului de titular pentru jucători ca Steven Gerrard, Pepe Reyna sau Torres. Intrat şi el în ultiemele şase luni de contract, Fabio Aurelio ar putea părăsi Anfield Road-ul, mai cu seamă dacă vrea să prindă meciuri care să îi dea şanse să ajungă în Africa de Sud la vară.

Cluburi interesate: Manchester City, Valencia

Mijlocaşi 

Martin Petrov (Manchester City, 30 de ani): Deşi ar putea pleca liber, Tottenham fiind interesată de serviciile sale, Petrov are şanse destul de mari să rămână la Manchester City. De când a preluat echipa, Mancini a obţinut trei victorii din trei posibile, fără gol primit, iar Petrov a fost una dintre piesele de rezistenţă în formaţie, obţinând încredere din partea antrenorului italian.

Club interesat: Tottenham

Michael Ballack (Chelsea, 33 de ani): Nu calitatea ar face-o pe Chelsea să îi dea drumul lui Ballack, ci salariul săptămânal de 120.000 de lire sterline, care cântăreşte greu şi pentru buzunarul lui Roman Abramovic în vremuri ca acestea. Ballack ar putea reveni în Germania natală, la Bayern Munchen.

Club interesat: Bayern Munchen

Joe Cole (Chelsea, 28 de ani): Alt fotbalist care intră în ultimele şase luni de contract cu Chelsea este Joe Cole. Revenit după o accidentare mai lungă, Cole a reuşit, uşor-uşor, să intre în joc. Rămâne de văzut dacă nu va fi tentat de planurile de la Manchester City.

Cluburi interesate: Manchester City, Tottenham

Adam Johnson (Middlesbrough, 23 de ani): Cel mai în formă jucător al lui Middlesbrough şi golgheterul echipei, Adam Johnson are cale liberă spre Premier League. Probabil că antrenorul Gordon Strachan vă încerca să îl convingă să rămână, dar la aspiraţiile lui Johnson şi la decăderea pe care a suferit-o Boro în ultimii ani, îi va fi greu să o facă.

Cluburi interesate: Everton, Wigan, Sunderland

Atacanţi

Ruud van Nistelrooy (Real Madrid, 33 de ani): Olandezul „s-a stins” de tot pe Bernabeu. După un început în forţă la Real, o accidentare l-a îndepărtat pe Van Nistelrooy de echipă, iar venirile lui Kaka, Benzema şi Cristiano Ronaldo l-au fixat pe banca de rezerve. La fel ca David James, Van Nistelrooy ar agrea o plecare de la Real, eventual în Premier League, pentru a fi în formă în vederea mondialelor sud-africane. Experienţa olandezului din perioada Manchester United va cântări greu şi va fi un atu pentru cluburile interesate să îl aducă în Anglia.

Cluburi interesate: Liverpool, Tottenham, Manchester City

Marouane Chamakh (Bordeaux, 25 de ani): Talentatul marocan, care a acumulat şi experienţă de Champions League, poate fi o investiţie bună pentru unele echipe, mai ales că nu ar trebui să plătească nimic pentru el. Experienţa lui Wenger în aducerea de jucători din Franţa la Arsenal ar putea fi o pistă pentru sosirea lui Chamakh pe Emirates Stadium.

Cluburi interesate: Tottenham, Sunderland, Arsenal

Stiri recente

FC Rapid a învins FC Voluntari, scor 4-1. Dugandzic, hattrick și a devenit golgeterul Superligii

FC Rapid a învins, acasă, scor 4-1, pe FC Voluntari, în etapa a XXIV-a din Superligă. Marko Dugandzic a...