UJPEST – STEAUA 1-2/ Bile albe, bile negre

Legendele nu mor, se reîncarcă, spune o glumă care se potriveşte însă într-o notă cât se poate de serioasă Stelei acestor zile. Echipa din Ghencea nu se poate legitima la nesfârşit prin performanţa, sublimă dar totuşi desprinsă din alte realităţi, a câştigării Cupei Campionilor în 1986. Echipa din Ghencea are nevoie de un prezent european. Pe care a început să şi-l făurească abia în 2006, în mandatul lui Cosmin Olăroiu, jucând semifinala Cupei UEFA cu Middlesbrough. Acum, după trei sezoane consecutive în Liga Campionilor, Steaua îşi continuă epopeea în Europa League, sub conducerea unui antrenor care pare cel mai indicat pentru reconstrucţie şi progres: Cristiano Bergodi.

Returul cu Ujpest ne-a arătat câteva lucruri: că Steaua are o circulaţie mult mai bună a balonului ca în era Lăcătuş, că se joacă pentru echipă, momentele individuale fiind subordonate scopului comun, precum şi că Tătăruşanu are încă unele probleme, chit că a avut şi câteva intervenţii salutare. Dar “roş-albaştrii” au şi probleme mult mai serioase. Prima? Steaua nu are un şuteur de la distanţă, ambele goluri venind în careu. Ungurii, chit că n-au dat decât un gol, nu s-au sfiit să îl încerce din toate poziţiile pe portarul nostru. Şi ce presing au realizat pe final!
A doua? După ce ia gol, Steaua acuză şocul mai ceva ca o bătrânică molestată, la Ştirile de la ora 5. Lucru inadmisibil pentru o formaţia românească cu cea mai mare experienţă continentală în ultimele sezoane.

Ce e de făcut? Cu siguranţă că Bergodi nu va lăsa aşa lucrurile. Meciul de la Budapesta a fost un indicator bun al nivelului Stelei şi al carenţelor bucureştenilor. În perspectiva duelurilor tari din campionatul ce stă să înceapă, Steaua trebuie să îşi corecteze aceste deficienţe destul de îngrijorătoare, care îi pun la îndoială visul titlului. Pentru că degeaba eşti cocoş când eşti la comandă! O campioană trebuie să ştie şi să reacţioneze la momentul potrivit în faţa unui adversar în crescendo, şi să facă un come-back (caz cu care cel mai probabil se va confrunta în Liga I).

Două cuvinte şi despre Motherwell. Scoţienii i-au bătut la fund pe albanezii de la Flamurtari şi par maeştrii revenirilor, întorcând spectaculos soarta ambelor tururi preliminare jucate până acum,  după ce pierduseră prima manşă. Se anunţă o dublă tare contra celor porecliţi “The Steelmen” (“Oţelarii”), mai ales că returul se va disputa acasă la Nessie, pe 6 august!

PS: bilă albă şi pentru Digi Sport, care a transmis corect partida Ujpest – Steaua. Fără mii de analize de lemn şi fără anunţuri mercantile supărătoare pe durata transmisiei (cel puţin deocamdată), noul canal TV pare o alternativă de bun simţ, şi cu o ofertă excelentă, la antipaticele gesepeteveuri.

Stiri recente

Steaua şi Minaur Baia Mare şi-au aflat adversarele din optimile European Cup la handbal masculin

Steaua Bucureşti şi Minaur Baia Mare şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile European Cup, după tragerea la sorţi de...