UEFA/ Cupa UEFA va muri. Traiasca Liga Europa!

După ce în urmă cu mai mulţi ani UEFA a desfiinţat Cupa Cupelor pentru a comprima valorile, de anul viitor va urma o nouă schimbare. Cupa Liga Europa va fi o competiţie la fel de importantă ca Liga Campionilor

La UEFA lucrurile se precipită. În bine. Succesul tot mai mare de care se bucură sportul-rege obligă la noi schimbări. Astfel, Comitetul Executiv al UEFA a decis că, din sezonul 2009-2010, Cupa UEFA îşi va schimba numele în Liga UEFA. În această nouă competiţie vor participa 48 de echipe, împărţite în grupe. Schimbările nu se vor opri însă aici. Pentru că va fi creată o nouă siglă şi vor interveni schimbări în sistemul centralizat de marketing, în privinţa drepturilor de televiziune şi în cel al sponsorizărilor.

Strigatul Ligii Campionilor

Preşedintele forului continental, fosta glorie a fotbalului francez, Michel Platini, consideră că toate schimbările vor fi pozitive în cazul competiţiei, deoarece vor fi implicate mai multe echipe, iar un număr mult mai mare de suporteri vor putea asista la meciurile din Liga UEFA Europa. „Schimbarea numelui va refl ecta mai bine formatul competiţiei, iar prin modifi carea mărcii, Cupa UEFA va deveni din 2009/2010 practic o nouă competiţie”, spune Platini. Potrivit organizatorilor, noul format va încuraja şi echipele mai mici să meargă mai departe în competiţie, care se vrea de fapt una la fel de importantă ca Liga Campionilor.