Te asteptam si pe retelel sociale

Turul Frantei

TURUL FRANTEI 2009/ DA pentru Boonen

Belgianul Tom Boonen (Quick Step) a primit, vineri, dreptul de a evolua în Turul Franţei. Iniţial, lui Boonen i s-a interzis, pentru al doilea an la rând, participarea la eveniment, după ce i-au fost depistate urme de cocaină la un control din afara competiţiei
 
Camera arbitrală pentru sport a  Comitetului naţional olimpic şi sportiv francez (CNOSF) i-a dat câştig de cauză lui Boonen, cel care acţionase ASO (organizatorul turului) în instanţă, motivând că decizia de a-i lua dreptul de participare nu ar fi fost fondată. Ciclistul mai făcuse un recurs, la începutul săptămânii, la Tribunalul de înaltă instanţă din Nanterre, dar acesta din urmă a decis că nu are competenţa necesară pentru a soluţiona un astfel de caz. Aşa că Boonen a trebuit să aştepte până vineri pentru a afla dacă va fi sau nu în lotul echipei Quick Step pentru Le Tour, din această cauză ratând şi prezentarea oficială a echipelor, de la Monaco.

Belgianul a spus că este mulţumit cu decizia luată de CNOSF şi că în sfârşit se poate gândi la Turul Franţei. „Nu am destul timp pentru a ajunge să fiu concentrat complet când se va da startul, dar trei săptămâni înseamnă mult. Am nevoie de câteva etape pentru a ajunge la un nivel bun de concentrare”, a declarat „Big Tom” pentru ziarul LEquipe. În ciuda supărării, sportivul nu vrea să se revanşeze pe nimeni: „Ar fi cea mai stupidă decizie posibilă. Când câştigi, o faci doar pentru tine. Nu ar trebui să pedalezi niciodată cu gândul la revanşă”.

La deschiderea festivă de joi, de la Monaco, locul lui Boonen fusese luat de Allan Davis. Australianul a urcat pe scenă alături de ceilalţi oameni de la Quick Step, pentru prezentarea echipei. Acum, rutierul de la Antipozi va trebui să îi cedeze locul  lui Boonen. Cei doi urmau să aibă o discuţie după conferinţa de presă prin care belgianul prezenta presei decizia luată de către autorităţi în cursul zilei.

„Dacă înţeleg eu bine, vacanţa mea alături de Lora (prietena sa) s-a dus pe apa sâmbetei”
Tom Boonen găsind puterea de a glumi, citat de ziarul La Derniere Heure

Citeste mai multe!