TURUL FRANTEI 2009/ Cav vrea sa „vada” Parisul

Mark Cavendish va fi influenţat în Turul Franţei de un factor în plus faţă de anul trecut: aşteptările suporterilor. Britanicul a „explodat” după victoriile din 2008, iar acum lumea îl consideră favorit nu numai la sprinturile din Tour, ci şi la câştigarea tricoului verde

Zilele trecute, sportivul de la Team Columbia HTC spunea că i-ar face plăcere să obţină tricoul distinctiv pentru cel mai bun sprinter, dar că nu îşi face un obiectiv din asta. Într-un articol publicat pe site-ul „cyclingnews.com”, ciclistul aduce aminte că nu tricoul verde este prioritar. Cel mai mult şi cel mai mult îşi doreşte să sjungă la Paris, la capătul turului, şi să câştige o etapă: „Dacă nu voi câştiga nici o etapă, voi fi eşuat. Dar aşa este în Turul Franţei, mai sunt încă 190 de băieţi, fiecare dorind să se impună măcar într-una din zile. Dacă voi câştiga o etapă şi voi ajunge la Paris, voi fi mulţumit. Mi-ar plăcea şi tricoul verde, dar cred că este mai realistic să visez la victorii de etapă”.

De la întâia sa participare în Turul Franţei, Cavendish a acumulat experienţă, iar capacitatea sa fizică s-a ameliorat. „Este primul Tur al Franţei pe care îl pornesc fără emoţii […]. În 2007 am fost copleşit, iar anul trecut, ştiind că sunt capabil să realizez ceva, am avut ceva mai multă încredere. Anul ăsta ştiu exact ce am de făcut. Sunt cu un an mai în vârstă, am pierdut din greutate şi am câştigat forţă. Chiar dacă diferenţa nu este de multe kilograme, am mai puţină grăsime, astfel că pot urca dealurile mai uşor”, a declarat Cavendish pentru Cyclingnews.

Stiri recente

Tricolorii la Euro 2024: Echipele de start la meciul Belgia – România

Echipele de start la meciul Belgia – România, de la Koln, programat la ora 22.00, în grupa E a...