Turneul Campioanelor sau ultimul bal fără Simona Halep

Turneul Campioanelor sau ultimul bal fără Simona Halep, editorial de Mihai Igiroșanu

Constănțeanca s-a operat recent la nas, a renunțat la ultimele turnee ale anului și, în consencință, la șansa de a merge la Turneul Campioanelor

Finalul de sezon în tenisului feminin mondial va aparține, conform tradiției din ultimii ani, Turneului Campioanelor. În 2022, competiția care reunește la start cele mai bune opt jucătoare ale lumii va fi găzduită începând cu 31 octombrie, de Statele Unite, la Forth Worth (Texas).

Calculele pentru ultimele locuri depind de ultima competiție a anului, turneul WTA 1000 de pe cimentul mexican de la Guadalajara. Din punctul de vedere al iubitorilor de tenis români, marele eveniment va fi privit în mod neutru, pentru că jucătoarea numărul 1 a țării, Simona Halep este operată la nas și a renunțat la ultimele turnee ale sezonului și, în consecință, la șansele de a prinde un loc inextremis la Turneele Campioanelor.

Totuși, Simona va putea abora primul Grand Slam din 2023 cu mare încredere. Va termina, foarte probabil, în top 20 WTA și va putea beneficia de un culoar bun la Australian Open, competiție care este programată între 16 și 29 ianuarie.

Așadar, numeroșii suporteri ai tenisului feminin românesc au timp să-și încarce bateriile în acest final liniștit de an, iar apoi să încurajeze “armata” tricoloră pe cimentul fierbinte de la Antipozi.

Stiri recente

Mbappé, invitat la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele Macron şi emirul Qatarului

Kylian Mbappé a primit o invitaţie pentru a participa la un dineu oficial la Palatul Elysée alături de preşedintele...