Tricolorele sunt optimiste în privinţa calificării României în prima Grupă Mondială

Simona Halep a declarat la conferinţa din cadrul întâlnirii dintre România şi Elveția, din play-off-ul Grupei Mondiale, că apreciază că avem cea mai bună generaţie din istorie.

“E o suprafaţă bună pentru mine, dar în Fed Cup niciodată nu se ştie. Vom vedea ce va fi. Cred că e cea mai bună generaţie a noastră. Au mai fost în top 10 două jucătoare, Irina Spârlea şi doamna Ruzici, mereu cred că am avut fete la tenis”, a spus Simona.

Sponsorul competiției, Pizza Guseppe de la Dr. Oetker, va fi alături de tricolore şi la întâlnirea România – Elveţia, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Compania Dr. Oetker sprijină de peste un deceniu performanţele tenisului românesc.

Azi a avut loc la Cluj-Napoca o conferinţă de presă la care au participat căpitanul nejucător Florin Segărceanu, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu.

“Avem o echipă foarte bună. Nu e dificil să aleg cine va juca, vom lua această decizie împreună. Important e ca la ora meciului toată lumea să fie sănătoasă şi să obţinem această victorie. Important e să fim noi sănătoşi şi să avem puţină şansă”, a declarat Segărceanu.

Numărul 2 din echipa noastră, Sorana Cîrstea, e pregătită să contribuie la revenirea României în elita tenisului feminin. “Nu am preferinţe. Le ştiu pe toate jucătoarele lor, am jucat cu toate şi sunt pregătită indiferent de adversară. Dacă voi intra pe teren, voi fi pregătită”. “Suntem Generaţia de Aur a tenisului românesc, avem valoarea necesară pentru a câştiga trofeul Fed Cup”, a mai declarat Sorana.

Irina Begu spune că este gata să dea totul, în cazul în care se va apela la ea. “Data trecută a fost diferit, am fost numărul 1 în echipă. Acum sunt numărul 3, dar, dacă va fi să joc, îmi voi face treaba şi voi încerca să-mi câştig meciurile”, a precizat Begu.

Întâlnirea dintre România şi Elveția, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 Aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu. Echipa care câștigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup by BNP Paribas.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...