Trei goluri in 17 minute pentru Steaua in al doilea amical

Steaua a castigat si al doilea meci amical, in fata austriecilor de la SK Austria Karnten, grupare care a terminat campionatul trecut pe pozitia a noua in clasament.


Prima repriza

Ros-albastrii au inceput partida foarte ofensiv, sutul periculos al lui Claudiu Ionescu, din primul minut, anuntand faptul ca golul plutea in aer. Acesta a venit in minutul 3, cand Florin Lovin a inscris la coltul lung, din intoarcere, dupa o pasa primita de la Romeo Surdu.

Al doilea gol a venit in minutul 14, cand Romeo Surdu l-a executat, din 7 metri, pe portarul austriac, dupa o pasa geniala a lui Adrian Neaga. Nici nu s-au dezmeticit bine austriecii, ca Steaua a si inscris a treia oara, in minutul 17, printr-o lovitura de cap a lui Plesan. Acesta a profitat de o pasa a lui Romeo Surdu, care fusese deschis de inspiratul Claudiu Ionescu.

Prima repriza le-a apartinut lui Adrian Neaga si Romeo Surdu, care si-au pus amprenta pe jocul Stelei.


A doua repriza

In repriza a doua, Marius Lacatus a schimbat aproape toata echipa, cu exceptia fundasilor si a lui Mihaita Plesan. Jocul nu a mai fost la fel de stralucit precum in prima repriza, acest lucru intamplandu-se si pe fondul unui joc mai bun, dar si mai dur al gazdelor. Acestia au provocat accidentarea lui Mihaita Plesan, din minutul 62, care s-a lovit la umar si i-a lasat locul lui Vlad Rusu.

In minutul 80 Austria Karnten a punctat prin Nuhiu, cu o lovitura de cap. Cel mai activ jucator al gazdelor din a doua repriza a fost Wolf, care l-a pus in dificultate de cateva ori pe Cornel Cernea. Dupa ce a castigat, pentru a doua oara, la doua goluri diferenta, Steaua asteapta partida de vineri seara, ora 20:00 (ora Romaniei), de pe terenul celor de la Red Bull Salzburg.


Reactii dupa meci

Romeo Surdu: ”Pot spune ca sunt in vana maxima, dupa ce am dat un gol si doua pase de gol. Sper ca de data aceasta sa ma tina acest ritm. O sa avem vineri un joc cu o echipa mult mai buna, in care speram sa ne iasa mai multe faze de joc. Suntem pe drumul cel bun. Ne-au ajutat si noile achizitii, care au venit si au marcat. Sper sa castigam campionatul si sa mergem cat mai departe in UEFA Champions League, unde ne dorim din tot sufletul sa ne calificam”.

Mihaita Plesan: ”Este o perioada grea a pregatirii, in care avem doua antrenamente pe zi. Ne bucuram ca am castigat ambele meciuri si sper sa ne tina asa si in campionat si sa castigam titlul’.’