Totti se intoarce

După un an de la retragerea din echipa naţională, Francesco Totti va reveni în tricoul “squadrei azzurra”. Devenit campion mondial anul trecut, căpitanul lui AS Roma a renunţat la reprezentativă, însă recent a anunţat că şi-ar dori să mai joace pentru ţara sa, începînd din toamnă 

Lui Francesco Totti i s-a făcut dor de echipa naţională. Alături de reprezentanţi ai federaţiei, romanul a declarat că doreşte să joace din nou pentru Italia, fapt care îl satisface pe selecţionerul Roberto Donadoni. Anul trecut, în februarie, Totti a suferit o fractură de peroneu. A revenit pe gazon abia în mai, cu cîteva săptămîni înaintea turneului final al Campionatului Mondial. După ce italienii au cîştigat competiţia, el a anunţat că se retrage din “squadra azzurra”, dorind să se dedice exclusiv echipei pentru care a jucat în toată cariera sa la seniori, AS Roma. Totti trăieşte un sezon bun la club, este golgheter şi are motive să creadă că mai poate fi de folos echipei naţionale.

Puştiul ofertat de AC Milan
Totti a fost născut şi crescut în capitala Italiei. În timp ce copiii de vîrsta sa erau preocupaţi cu desenele animate, Francesco deschidea televizorul pentru a se uita la meciuri de fotbal. Şi să bată mingea pe maidan, chiar cu băieţi mai mari decît el. A avut o ofertă de la AC Milan, dar mama sa a refuzat-o. Pentru ca fiul ei să nu părăsească oraşul natal, a preferat să aştepte un telefon de la echipa favorită a micului Totti, AS Roma. Unde a ajuns ca junior în 1989, cînd avea 13 ani, şi unde joacă şi astăzi. Aici a devenit idolul suporterilor şi omul cu cele mai multe goluri marcate în campionatul italian, dintre cei aflaţi încă în activitate.

Bucurii şi dezamăgiri
În iulie 1995, Totti a marcat pentru selecţionata “Under 18″, în finala Campionatului European, dar Italia a pierdut meciul cu 1-4 în faţa Spaniei. Un an mai tîrziu, şi-a luat revanşa cu ibericii în finala de la “Under 21″, cînd a înscris iarăşi, iar “macaronarii” au cîştigat la lovituri de departajare, după 1-1 în timpul regulamentar. Debutul în “naţionala” mare s-a produs în preliminariile lui EURO 2000, pe 10 octombrie 1998, contra Elveţiei. La turneul final organizat de Belgia şi Olanda, a marcat şi în poarta lui Stelea unul dintre cele trei goluri ale echipei sale. A pierdut apoi finala în faţa Franţei, dar a fost ales omul meciului. Mulţi l-au considerat a fi chiar cel mai bun jucător al lui EURO 2000.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...