Free Porn
xbporn
london escortsbuy instagram followersbuy tiktok followers

Tineret: Visand la Suedia

Naţionala de tineret a României, în ultimii ani mai degrabă o sursă de dezamăgiri prin prisma rezultatelor, pare că a intrat pe un nou făgaş în actuala campanie de califi care la Campionatul European de fotbal din 2009, care se va desfăşura în Suedia. Pînă la meciul de foc din octombrie cu Franţa, de pe teren propriu, principala contracandidată a tricolorilor la locul întîi, singurul care duce la Europene, formaţia antrenată de Emil Săndoi se afl ă pe prima poziţie într-o grupă din care mai fac parte şi Bosnia-Herţegovina, Ţara Galilor şi Malta. Cel mai important rezultat obţinut în această campanie de către selecţionata Under-21 este remiza, 1-1, pe terenul Franţei, o echipă care se bazează pe jucători care au obţinut trofeul continental cînd activau în competiţiile U-17 şi U-19

Obiectivul lui Emil Săndoi este califi carea naţionalei de tineret la un Campionat European după o pauză de 13 ani. Principalul obstacol în drumul spre Suedia este însă Franţa, una dintre puterile continentului. „Alături de Franţa şi Malta avem trei meciuri jucate, dintre care două victorii cu Malta, 1-0, şi Bosnia-Herţegovina, 3-0, şi un egal în Hexagon. Conducem grupa la golaveraj, dar adevărata încercare va fi cea de pe 16 octombrie, cînd îi vom înfrunta pe francezi pe teren propriu. Cert este că în ultimul an această generaţie de la naţionala de tineret a avut rezultate destul de bune, dacă ne gîndim că, din nouă partide desfăşurate de cînd am venit eu antrenor, nu a pierdut nici una, a reuşit şase victorii şi trei egaluri, cu Franţa, Anglia şi Slovacia, în acest ultim meci evoluînd cu echipa a doua”, spune antrenorul formaţiei U-21. Săndoi este bucuros pentru debutul promiţător din aceste califi cări, dar avertizează asupra forţei Franţei. „Francezii sînt extrem de puternici la acest nivel, pot oricînd alcătui patru-cinci naţionale de tineret cu jucătorii pe care îi au. Dar şi noi avem fotbalişti de valoare, care se pregătesc să devină soluţii pentru naţionala mare. La ora actuală, singurul din lotul pregătit de mine care joacă şi pentru formaţia de seniori este Ştefan Radu, dar bucuria mea este să-i văd pe toţi, dacă s-ar putea, îmbrăcînd tricoul echipei mari. Ca antrenor la tineret, scopul meu este să ofer soluţii, atunci cînd este nevoie, pentru prima reprezentativă. Ţin în permanenţă legătura cu Victor Piţurcă, îi aduc mereu la cunoştinţă ce jucători selecţionez la lot, pentru ca şi el să îi aibă sub observaţie”, explică Săndoi.

Selecţionerul confirmă că începutul campaniei de calificare la Euro este încurajator, dar că adevăratul test pentru tinerii tricolori va avea loc în meciul de pe teren propriu cu Franţa. „Depinde foarte mult de meciul cu Franţa dacă echipa de tineret va reuşi să se califi ce. Francezii reprezintă o forţă, iar înfruntarea cu ei este testul valoric şi de experienţă pe care jucătorii vor trebui să-l treacă. Noi ne dorim, evident, o victorie, dar trebuie, în primul rînd, ca şi maniera de joc să fi e una convingătoare. Absolut toţi jucătorii de la tineret sînt şi sub observaţia mea, dar eu nu îl influenţez absolut deloc pe Săndoi în selecţia pe care o face. Sînt fotbalişti pe care nu îi cunosc aşa de bine, de la diferite echipe din ţară, pe care el îi urmăreşte şi asupra cărora îmi atrage atenţia atunci cînd mă informează în legătură cu componenţa lotului său. În ultimii ani, tineretul a făcut meciuri bune, dar a pierdut în faţa unor echipe care, aparent, nu contau la califi care. Să sperăm că se va trece peste acest nivel, iar partida contra francezilor ne va da mai multe răspunsuri”, este de părere Piţurcă.

Sport Magazin numarul 78 (24 – 30 septembrie 2007)

Stiri recente

Andy Murray se retrage din tenis după JO Paris 2024

Andy Murray a anunţat că se va retrage din tenis, după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.„Am ajuns la...