Tenis: Tatiana Golovin a castigat turneul de la Amelia Island

Franţuzoaica Tatiana Golovin (in imagine), cap de serie numărul opt, a câştigat turneul feminin de tenis de la Amelia Island după o victorie en-fanfare, 6-2, 6-1, cu principala favorită, rusoaica Nadia Petrova.

Deşi pornită cu şansa a doua în meci, Golovin a dominat-o copios pe Petrova şi a reuşit astfel să încheie perfect o săptămână de vis în care le-a mai învins pe Ana Ivanovic, cap de serie numărul şase, Venus Williams, Samantha Stosur, cap de serie numărul 12, şi Catalina Castano.

Golovin a avut probleme doar cu Ivanovic, în semifinale, când a pierdut de altfel şi singurul set din cele cinci meciuri, în rest franţuzoaica şi-a surclasat adversarele lăsându-le câte trei game-uri lui Castano, Stosur şi Petrova, şi cinci lui Venus Williams.

Locul 20 în clasamentul WTA Ranking, Golovin, doar 19 ani abia împliniţi, a câştigat astfel primul turneu din carieră după ce anul trecut a jucat finala la Stuttgart şi semifinale la Paris, Miami şi Stanford.

Petrova, aproape 25 de ani, locul şase WTA, a câştigat şapte turnee până acum în carieră, Paris în 2007, Doha, Charleston, Berlin, Stuttgart şi chiar Amelia Island în 2006, şi Linz în 2005.

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...