Tara Galilor, Premier League/ Surpriza la orizont

0
146

După trei sezoane consecutive în care campionatul Ţării Galilor a fost cucerit de aceeaşi formaţie (TNS Llansantffraid, intitulată The New Saints din 2006), anul acesta coroana de campioană ar putea intra în posesia celor de la Llanelli AFC, vicecampioana de anul trecut.

Llanelli AFC este un club micuţ, patronat de Robert Jones, unchiul celebrei actriţe de la Hollywood, Catherine Zeta-Jones. În urmă cu fix zece ani, managerul-jucător al lui Llanelli, fostul internaţional galez Robbie James, deceda în timpul unui meci de campionat. Cam acestea ar fi singurele lucruri care se pot spune despre un club care pînă în urmă cu cîţiva ani făcea naveta între primele două eşaloane.

De partea cealaltă, contracandidata la titlu în acest sezon, The New Saints, are patru trofee în vitrină de la înfiinţarea Ligii Galeze, în 1992. După ce Total Network Solutions, sponsorul principal al grupării din Llansantffraid, s-a retras în 2006, echipa şi-a schimbat numele în The New Saints, devenind campioană şi sub această titulatură. Lupta rămîne deschisă, cele două formaţii duelîndu-se încă umăr la umăr pentru laurii de campioni cu doar două etape înainte de finişul sezonului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here