Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Sydney: Perla de la Antipozi

Din momentul descoperirii sale, Australia a reprezentat o permanentă enigmă. Departe de Europa şi de cele două  Americi, de care s-a despărţit cu milioane de ani în urmă, patria cangurilor a fost un simbol al penitenţei pentru infractorii Imperiului Britanic. Cu o asemenea bază genetică, dezvoltarea ulterioară a continentului este un adevărat miracol, care se mîndreşte cu una dintre cele mai frumoase metropole ale lumii, perla numită Sydney

Aflat la 24 de ore de zbor de Bucureşti, Sydney a devenit într-un timp record unul dintre cele mai cunoscute şi vizitate oraşe ale planetei. Asta în ciuda faptului că frumosul oraş de la Antipozi este doar capitala regiunii Noii Galii de Sud şi nicidecum a Australiei, aşa cum cred mulţi.
Primii oameni care s-au stabilit aici au fost aborigenii, acum 40.000 de ani! Numele oraşului este de dată recentă. Celebrul englez James Cook, unul dintre cei mai mari navigatori din istorie, care a înconjurat lumea în secolul al XVIII-lea, avea să fie primul european care ancora pe continent, în aprilie 1770. Nu este de mirare că, în unele cărţi de istorie, Cook este considerat cel care a dat oraşului din estul Australiei numele de Sydney. Realitatea este însă alta. Marinarul englez a fost, într-adevăr, primul care a păşit pe continentul de la Antipozi, dar nu în regiunea Sydney-ului de astăzi, ci cîţiva kilometri mai la sud, la Botany Bay. Abia 18 ani mai tîrziu, la 26 ianuarie 1788, capitanul britanic Arthur Phillip, aflat în căutarea unui port natural pentru a debarca şi a înfiinţa o colonie de puşcăriaşi, a fost cel care a „botezat” istmul Jackson în Sydney. S-a inspirat de la numele prietenului său, ministrul britanic de Interne din acele vremuri, Thomas Townshend Sydney!

Sydney 2000

Din punct de vedere sportiv, Sydney a intrat definitiv în lumina reflectoarelor o dată cu organizarea Jocurilor Olimpice din 2000. „A fost cea mai reuşită Olimpiadă din toate timpurile”, a afirmat, la ceremonia de final, Juan Antonio Samaranch, preşedintele CIO din acea vreme. Laudele sale erau îndreptăţite. în numai şapte ani, organizatorii australieni au reuşit să clădească un parc olimpic inconfundabil prin aspect şi confort. Aproape toate bazele sportive care au găzduit competiţiile olimpice au fost construcţii noi, iar arhitectura lor a impresionat nu numai miile de sportivi care au participat, ci şi miliardele de telespectatori din toate colţurile lumii. Stadionul olimpic, „Telstra”, a fost, cu cele 110.000 de locuri ale sale, cea mai mare arenă în care s-au organizat vreodată competiţii olimpice. Gazdele au făcut eforturi uriaşe pentru a arăta lumii de ce sînt în stare oraşul Sydney şi continentul australian. Răsplata nu a fost una financiară, ci una incomparabil mai valoroasă. Prin ospitalitate, prietenie şi sportivitate, australienii au reuşit să facă din Jocurile Olimpice pe care le-au găzduit un eveniment de neuitat pentru toţi iubitorii sportului.

 

Continuarea in numarul 51 al Sport Magazin powered by kicker

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: