Sven Goran Eriksson va antrena Dinamo Kiev!

0
125

Desi pentru preluarea bancii lui Dinamo Kiev s-au vehiculat mai multe variante printre care si Cosmin Olaroiu, campioana Ucrainei va fi preluata de suedezul Sven Goran Eriksson (foto), fostul selectioner al Angliei.

Dinamo Kiev a profitat din plin in finalul acestui sezon de pasii gresiti facuti de Sahtior-ul lui Mircea Lucescu si a cistigat titlul in Ucraina, pregatindu-se pentru un nou sezon de Liga Campionilor.

In cautarea unei solutii pentru a avea o participare cit mai stralucita in Liga Campionilor, patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, a hotarit sa-l aduca pe suedezul Sven Goran Eriksson ca antrenor principal, poate si in speranta ca numele acestuia va impune respect la forurile europene si va atrage alte vedete jucatori.

Pini Zahavi, reprezentantul lui Eriksson, a anuntat ca suedezul va cistiga aproximativ 3 milioane de euro pe sezon la clubul ucrainean si va prelua echipa din 14 mai pentru a face cunostinta cu jucatorii si a stabili un plan pentru perioada de vacanta si cea de pregatiri pentru viitorul sezon.

Sven Goran Eriksson are 59 de ani, a activat noua ani ca jucator la un nivel modest, Torsby, Sifhalla si Karlskoga, si s-a remarcat ca antrenor la IFK Goteborg, Benfica Lisabona, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio si nationala Angliei.